Μαζεύει τα κατακάθια του καφέ για ένα πολύ χρήσιμο λόγο!

8 Ιουνίου, 201511:30 ΜΜ

Πολλές φορές πετάμε διάφορα πράγματα γιατί δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάμε. Έτσι καταλήγουν στα σκουπίδια.

Ωστόσο, όταν ανακάλυψα τι κάνουν τα κατακάθια του καφέ, έμεινα με το στόμα ανοιχτό.

Τα μυρμήγκια μπορεί να γίνουν πολύ ενοχλητικά. Εμφανίζονται σε στρατιές ολόκληρες. Δεν θέλω όμως να χρησιμοποιώ χημικά ενώ τα φιλικά προς τον άνθρωπο  απωθητικά είναι ακριβά.

Ποιος να φανταζόταν πως η λύση βρισκόταν στα σκουπίδια μου όλον αυτόν τον καιρό.

Μετά από λίγη έρευνα ανακάλυψα πως υπάρχουν και άλλοι φυσικοί τρόποι να εμποδίζει κανείς τα ενοχλητικά μυρμήγκια. Την επόμενη φορά που θα εντοπίσω τους μικρούς εισβολείς θα κοιτάξω στο ντουλάπι μου.

Άσπρο ξύδι σε σπρέι

Ανακατέψτε ένα μέρος νερού και ένα μέρος ξυδιού και βάλτε το μέσα σε ένα μπουκάλι σπρέι. Ψεκάστε τα μυρμήγκια για άμεσο αποτέλεσμα. Μετά, το εσωτερικό και το εξωτερικό σημείο εισόδου τους.  Το διάλυμα θα τα ταράξει και θα τα εμποδίσει να ακολουθούν το ένα το άλλο. Για καλύτερο αποτέλεσμα ανακατέψτε και λίγο λεμόνι χυμό ή έλαιο μέντας.

Διάλυμα βόρακα

Χρειάζεστε μόνο ένα μικρό πιάτο ή ένα κομμάτι βαμβάκι και τα παρακάτω υλικά:

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σκόνη βόρακα

Ανακατέψτε αυτά τα υλικά και βράστε τα για περίπου 3 λεπτά. Όταν το μείγμα κρυώσει, βάλτε το σε ένα πιατάκι ή διαφορετικά μπορείτε να ποτίσετε ένα κομμάτι βαμβάκι και μετά να το βάλετε πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.  Σύντομα τα μυρμήγκια θα εμφανιστούν και θα πιουν από το  υγρό, μετά θα γυρίσουν στην φωλιά τους όπου και θα πεθάνουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Μην αφήσετε το διάλυμα σε σημείο που να το φτάνουν παιδιά ή κατοικίδια. Ο βόρακας είναι βλαβερός όταν τον καταπιεί κανείς. Αφήστε το διάλυμα σε  μια επιφάνεια που δύσκολα την φτάνουν, όπως πρεβάζι παραθύρου ή έναν ψηλό πάγκο.

Κιμωλία ή σκόνη από κιμωλία

Εάν γνωρίζετε από που μπαίνουν τα μυρμήγκια, πάρτε ένα κομμάτι κιμωλία  ή σκόνη κιμωλίας και κάντε  μια φαρδιά  γραμμή γύρω από το σημείο. Στα μυρμήγκια δεν αρέσει καθόλου να περπατάνε πάνω της (που αποτελείται από ορυκτή σκόνη). Έτσι, αν διατηρείτε αυτή την γραμμή δεν θα την περάσουν.

Χρησιμοποιημένοι κόκκοι καφέ

Πριν πετάξετε χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ, σκεφτείτε να τους φυλάξτε για τον κήπο σας. Στα μυρμήγκια δεν αρέσει η μυρωδιά ή η υφή του καφέ, έτσι σκορπίστε τους κόκκους σε μεριές όπου συχνάζουν. Περικυκλώστε τα σημεία εισόδου τους.

Φαρίνα

8818004164638

Είναι θανατηφόρα για τα μυρμήγκια καθώς αυτή φουσκώνει μέσα τους όταν την φάνε.

Βάλτε ένα πιάτο με αυτήν έξω ή σκορπίστε την έξω και σύντομα θα απαλλαγείτε από το ενοχλητικό πρόβλημα.

Μέντα φυτό  ή έλαιο

Τα μυρμήγκια βασίζονται στην οσμή για να επικοινωνούν μεταξύ τους ή  να εντοπίζουν το φαγητό τους, έτσι η μέντα είναι ένας καλός τρόπος να τα αποτρέπει. Ευτυχώς η μέντα είναι ένα υπέροχο άρωμα για εμάς αλλά τρομερό για τα μικρά μυρμήγκια, έτσι έχοντας τέτοια φυτά γύρω μας είναι μια σίγουρη νίκη για εμάς. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα διάλυμα από έλαιο μέντας προσθέτοντας 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε ένα φλιτζάνι νερό. Ψεκάστε παντού γύρω για να κρατάτε τα μυρμήγκια μακριά.

Κανέλα σε σκόνη

Ευχάριστη και αποτρεπτική. Μπλοκάρετε την πρόσβασή τους στο σπίτι σας κάνοντας μια χοντρή γραμμή από αυτό το μυρωδάτο μπαχαρικό. Δεν θα μπορούν να περάσουν το κατώφλι.

Σαπουνάδα

Όπως και με το διάλυμα ξυδιού, η σαπουνάδα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια. Απλά ψεκάστε τις γραμμές τους για να τα αφανίσετε. Εφαρμόζοντας αυτήν τη μέθοδο μαζί με κάποιο άλλο προληπτικό μέτρο από την λίστα, θα την κάνει πιο αποτελεσματική.

Καλαμποκάλευρο

Όπως και με την φαρίνα, το καλαμποκάλευρο είναι ένας ωραίος, μη τοξικός τρόπος να απομακρύνετε τα μυρμήγκια. Ασφαλές για παιδιά και ζώα, είναι τέλειο στο να εμποδίζει την είσοδο των μυρμηγκιών στο σπίτι. Τα μυρμήγκια θα προσπαθήσουν να φάνε το καλαμποκάλευρο αλλά θα ανακαλύψουν ότι δεν μπορούν να το χωνέψουν. Φυλάξτε το τριγύρω το καλοκαίρι και θα δείτε το πρόβλημα των μυρμηγκιών να εξαφανίζεται.

Βραστό νερό

Έχετε ανακαλύψει την φωλιά τους; Τακτοποιήστε  το πρόβλημα στην πηγή του με καυτό νερό που θα ρίξετε  μέσα στην φωλιά. Ίσως χρειαστεί να το επαναλάβετε καθώς τα τούνελ τους είναι βαθιά μέσα στην γη.

Εσείς γνωρίζετε κάποιον άλλον τρόπο;

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News