Μαυροφορεμένη με την φώτο της Τζωρτζίνας στα χέρια: Ξέσπασε σε κλάματα η Πισπιρίγκου, έβγαλαν έξω τους δικούς της

31 Ιανουαρίου, 20234:36 ΜΜ
More videos

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και την ανθρωποκτονία σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η 34χρονη φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας μια φωτογραφία της κόρης της κάθισε στο εδώλιο έχοντας απέναντι της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος έχει κληθεί ως πρώτος μάρτυρας να καταθέσει στη δίκη.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος διέταξε να αποχωρήσουν από την αίθουσα η μητέρα, η αδελφή κι ο πατριός της κατηγορούμενης, καθώς πρόκειται για μάρτυρες υπεράσπισης, τους οποίους έχει προτείνει η 34χρονη φερόμενη ως δολοφόνος.

Μαζί με τους οικείους της κατηγορούμενης και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της (σ.σ.: εκκρεμεί ο ορισμός της δικασίμου) εκτός αιθούσης οδηγήθηκε και η Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία είναι η ιατροδικαστής που έχει ορίσει ο Αλέξης Κούγιας ως τεχνικό σύμβουλο της πελάτισσάς του.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δάκρυσε όταν άκουσε το κατηγορητήριο

Η Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα που συνήγορος της Αλέξης Κούγιας αντέκρουε το κατηγορητήριο σε βάρος της, εκείνη δάκρυσε και ζήτησε και χαρτομάντιλα τα οποία της τα έφεραν οι αστυνομικοί.
Ειδικότερα, μέσω του κ. Κούγια, η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε σήμερα αθώα ενώ ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να κληθούν νέοι μάρτυρες από το δικαστήριο.

«Η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί» τόνισε ο κ. Κούγιας, επισημαίνοντας πως για την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού στο Καραμανδάνειο της Πάτρας δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις προηγούμενων ημερών ή μετά, που να αποδεικνύουν τη χορήγηση της κεταμίνης.
«Η αίτια για την ανακοπή παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη»

«Η αίτια για την ανακοπή παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας ενώ σε ό,τι αφορά στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης ο ίδιος επισήμανε πως «οι γιατροί προκειμένου να προφυλάξουν τους εαυτούς τους δεν καταγράφουν πουθενά τι δίνουν κατά την καρδιοαναπνευστική διαδικασία». Όπως είπε ο κ. Κούγιας «θα έπρεπε να γίνει καταγραφή», δεδομένου ότι δεν ανευρέθηκε στις τοξικολογικές το ρουκορόνιο που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα».
Η 34χρονη κατηγορούμενη δήλωσε αθώα, ενώ ζήτησε εκ νέου τη διακοπή της δίκης

Ακόμη ο συνήγορος υπεράσπισης της 34ρονης αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου η οποία ορίστηκε επιστήμονας ειδικών γνώσεων στις ανακρίσεις για τους θανάτους των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Η κ. Σπηλιωπούλου αυτοπροτάθηκε να διοριστεί στην ανάκριση για τη Τζωρτζίνας και στη συνέχεια για την ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα. Κατευθύνει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων», είπε ο κ. Κούγιας τόνισε πως τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε ο καθηγητής τοξικολογίας, Νικόλαος Ράικος είναι επισφαλή.

«Ο κ. Ράικος μαζί με την Σπηλιοπούλου έκανε αυτό που λέω εξαρχής. Είχαν βρει την ένοχη και έπρεπε να την καταστήσουν κατηγορούμενη» είπε ο συνήγορος ενώ στη συνέχεια καταφέρθηκε κατά του Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα. «Δεν ερεύνησε το ενδεχόμενο χορήγησης κεταμίνης νοσοκομειακά. Υπήρχε αποδεδειγμένη πηγή κεταμίνης στο δωμάτιο στην οποία η κατηγορουμένη δεν είχε καμία πρόσβαση» είπε ο κ. Κούγιας για να προσθέσει: «Πως είναι δυνατόν να βλέπεις πως υπάρχουν στο σάκο αναζωογόνησης 500 ml και να μην πας να δεις τι γίνεται; Όλα τα έγγραφα του νοσοκομείου για την κεταμίνη είναι μετά την προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης».

Νωρίτερα, τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, έφτασαν διαδοχικά στο δικαστήριο. Ο Μάνος Δασκαλάκης προχώρησε χωρίς να κάνει καμία δήλωση, ενώ και η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς κατευθείαν στο εσωτερικό των δικαστηρίων.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News