Ματίνα Παγώνη: «Να υπάρχει μονάδα εμβολιασμού σε κάθε σχολείο»

20 Αυγούστου, 2021 4:09 ΜΜ
More videos

Για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών μίλησε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη το πρωί της Πέμπτης (19/8) στο Mega, αναφερόμενη φυσικά και στην γενικότερη κατάσταση στα νοσοκομεία όπως αυτή διαμορφώνεται στην παρούσα φάση.

«Τα περιμέναμε, από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολογούνται καθημερινά», σημείωσε χαρακτηριστικά χτυπώντας «καμπανάκι» κινδύνου για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Κρήτη.

Αναφερόμενη στην μετάλλαξη Δέλτα, η κ. Παγώνη είπε: «Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων» και πρόσθεσε: «Η πρότασή μας είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο να εμβολιάσει τα παιδιά και να προχωρήσουμε. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 είναι ασφαλείς και στην Αμερική έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια παιδιά».

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους, σημείωσε πως: «Οι αρνητές είναι 6 – 7%. Οι υπόλοιποι που φτάνουν στο 35% – 37% είναι άνθρωποι προβληματισμένοι. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτούς προσπαθούμε να πείσουμε επιστημονικά».

Πηγή: infokids.gr