Ματίνα Παγώνη: «Δύο είναι τα αγκάθια της πανδημίας»

17 Δεκεμβρίου, 20212:15 ΜΜ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε σε συνέντευξη της σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα και την έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε σχετικά με την πανδημία, τους εμβολιασμούς και την έκθεση Τσιόδρα- Λύτρα. Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε το τι οφείλουν οι πολίτες να πράξουν στην περίοδο των εορτών, τονίζοντας πως η τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός είναι τα καλύτερα «όπλα» διαχείρισης της πανδημίας.

«Πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα ατομικής προστασίας και να είμαστε προσεκτικοί. Μετά την εμπειρία που έχουμε με τον κοροναϊό πρέπει να ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Να κάνουμε ένα τεστ να τηρούμε τα μέτρα, γιατί έχουμε μία μετάλλαξη «όμικρον» πολύ μεταδοτική και πολύ περισσότερο από την «Δελτα».

Τα δύο αγκάθια της πανδημίας

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ συμπλήρωσε πως τα «αγκάθια» της πανδημίας έως τώρα είναι δύο. «Οι θάνατοι και ασθενείς στις ΜΕΘ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να μειωθούν και ο κόσμος να εμβολιαστεί».

Για το εάν είναι ορθό να κλείσουν τα μαγαζιά στην περίοδο των εορτών, η κ. Παγώνη ήταν ξεκάθαρη. «Δεν μπορούν να μείνουν κλειστά τα μαγαζιά. Το τρίπτυχο είναι το εξής: μεγάλη προσοχή τεστ και μέτρα ατομικής προστασίας», δήλωσε.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών

Η κυβέρνηση οφείλει να αυξήσει τα εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά. Από τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι εμβολιαμοί πρέπει να γίνουν καινούρια κέντρα και να στελεχωθούν άμεσα. Να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά, και όχι να χρησιμοποιούνται τα ίδια που ήδη υπάρχουν», ανέφερε η κ. Παγώνη.

«Η επιτροπή έχει εισηγηθεί τους κανόνες εμβολιασμού, δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Όποιος έχει περάσει τη Δέλτα δεν αποκλείεται ότι μπορεί να περάσει την «Όμικρον», είπε σχετικά με το ενδεχόμενο να εκτεθεί ξανά κάποιος από τον κοροναϊό.

Για την έκθεση Τσιόδρα

Η Ματίνα Παγώνη τοποθετήθηκε σχετικά με την έκθεση των κ. Τσιόδρα και Λύτρα. «Ποτέ δε κρύψαμε τα στοιχεία. Είναι αυτονόητο ότι οι ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο εκτός ΜΕΘ. Έχουν αυξηθεί τα κρεβάτια ΜΕΘ ωστόσο χρειάζονται περισσότερα μέτρα και περισσότερο προσωπικό», ανέφερε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News