Ματίνα Παγώνη: «Δεν θα κάνουμε ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα»

14 Δεκεμβρίου, 2020 5:37 ΜΜ
More videos

Τα κρούσματα στη χώρα μας δείχνουν μια αργή πτώση τις τελευταίες μέρες, ως αποτέλεσμα του lockdown. Με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα αυτή την εβδομάδα, η Ματίνα Παγώνη διευκρίνισε ότι από την Τρίτη θα φανεί η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) τόνισε όμως, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι, καθώς η έξαρση των ιώσεων σημειώνεται κυρίως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

«Τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα αν περάσουμε γρήγορα στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού» είπε αναφερόμενη στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, καθώς πάνω από 3.000 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 552 είναι διασωληνωμένοι.

«Ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε με κανονικές συνθήκες» είπε.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν με μεγάλη προσοχή στις 7 Ιανουαρίου, βάσει των δεδομένων μέχρι στιγμής. Τέλος, αναφέρθηκε και σε μία πρόσφατη έρευνα, τα στοιχεία της οποίας έδειξαν ότι οι άνδρες έχουν τριπλάσιο κίνδυνο από τις γυναίκες να νοσήσουν σοβαρά από κορωνοϊό.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο facebook: