Ματίνα Παγώνη: «Δεν έχουμε κρεβάτια ΜΕΘ τι Χριστούγεννα να κάνουμε!»

9 Νοεμβρίου, 20214:28 ΜΜ
More videos

«Όταν υπάρχουν τόσα κρούσματα δεν μπορούμε να μιλάμε για το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα», επισήμανε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις υγειονομικών , ζήτησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, απαντώντας σε ερώτηση για την επίταξη των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι η χώρα δεν μπορεί να πάει σε νέο lockdown και πως η επιτροπή δεν θα εισηγηθεί κάτι τέτοιο.
Τέλος, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ ανέφερε πως όταν υπάρχουν τόσα κρούσματα δεν μπορούμε να μιλάμε για το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα.


Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τα ράντζα, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ σημείωσε: «Το θέμα είναι ότι δεν κατάλαβε ο υπουργός και δεν ξέρω τι πληροφορίες του δώσανε ότι για εμάς δεν ήταν αν τα ράντζα ήταν από το Σωτηρία ή ήταν τα δικά μας, ήταν ότι μπήκανε ράντζα σε όλα το νοσοκομείο. Είπαν στους συνεργάτες μου εδώ”μη στεναχωριέστε ράντζα φέρνουμε και από το Σωτηρία” γιατί εμείς λέγαμε που θα βάλλουμε τους αρρώστους, ας ήταν ο διοικητής εδώ να πει όχι παιδιά τα ράντζα είναι δικά μας. Δεν ήταν από την διοίκηση κανείς».

Αναφορικά με την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Βελόπουλος στη Βουλή για τα εμβόλια, η κ. Παγώνη δήλωσε: «Απαντώ στον κ. Βελόπουλο ότι από τα επιστημονικά δεδομένα που έχω στα χέρια μου δεν έχω στοιχεία ότι έχουν δημιουργήσει αυτές τις παρενέργειες και αυτούς τους θανάτους. Οι μελέτες και μάλιστα η τελευταία στις 27/10 που δημοσιεύτηκε σε έγκριτο μεγάλο περιοδικό μας λένε πόσο καλά είναι τα εμβόλια αυτά και τι προσφέρει η τρίτη δόση. Με τις μελέτες που έχω στα χέρια μου απαντώ ότι είναι ασφαλή και πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί. Αν αυτό έχει δοθεί έτσι μας κάνει για άλλη μια φορά να πούμε ότι πλέον δεν θα βγούμε από αυτή την ιστορία αν ξεκινήσουμε πάλι τα ίδια. Εγώ δεν έχω τέτοια στοιχεία και ειλικρινά δεν ξέρω ο κ. Βελόπουλος από που τα πληροφορήθηκε».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο επίταξης ιατρικών υπηρεσιών και επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, απάντησε: «Ο καθένας έχει κάνει στο ζωή του τις επιλογές του, εγώ επέλεξα να γίνω νοσοκομειακή γιατρός οι συνάδελφοί μου επέλεξαν να είναι σε κλινικές, σε θεραπευτήρια και να έχουν τα ιατρεία τους. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να αφήσουν τα ιατρεία τους, τους ασθενείς τους όπως οι ίδιοι απαντούν και να έρθουν σε δημόσια νοσοκομεία. Αυτό το κατανοώ από εκεί και περά εάν εμείς είχαμε προχωρήσει στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, στις κενές θέσεις που είναι πάρα πολλές και τις είχαμε προχωρήσει όπως είχαμε πει στον υπουργό στη συνάντησή μας ,να ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή δεν θα μπαίναμε σε μια αντιπαράθεση επίταξης των ιδιωτών γιατρών».

ΔΗΜ: Άρα λέτε το ίδιο που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λεει κάτι που δεν το έχει κάνει. Ήταν τόσα χρόνια κυβέρνηση και μιλούσαμε με το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάθε μέρα μας έλεγε ”ναι θα το προχωρήσω”. Δεν έγιναν αυτές οι προσλήψεις οπότε τώρα δεν μπορεί και να μιλάει», υπογράμμισε η ίδια.

«Εμείς ζητάμε να γίνουνε γρήγορα οι προσλήψεις. Έπρεπε οι 945 προσλήψεις να είχαν ήδη τελειώσει και ήταν και κάποιες άλλες πιο μπροστά του ‘13-‘14 που και αυτές είχαν μείνει στη μέση. Αυτές όλες οι προσλήψεις αν πανε πακέτο είναι αρκετές», διευκρίνισε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα πρέπει να πάμε σε ένα γενικό lockdown, σημείωσε: «Σε lockdown δεν μπορούμε να πάμε και δεν νομίζω ότι η επιτροπή θα εισηγηθεί κάτι τέτοιο όταν ξέρει ότι έχουμε εμβολιασμό στο 60% και όταν μπορούμε να τριπλασιάσουμε τους εμβολιασμούς, να κάνουμε γρήγορους ελέγχους παντού και επιπλέον πολλά τεστ για να μπορέσουμε να μειώσουμε τα κρούσματα».

Αναφορικά με τη γιορτή των Χριστουγέννων, επισήμανε: «Όταν έχουμε τόσα κρούσματα τι Χριστούγεννα. Πρέπει όλοι να προσέξουμε. Μέτρα ατομικής προστασίας και εμβολιασμοί δεν πρέπει να ξεφύγουμε καθόλου από αυτό, πρέπει στόχο να έχουμε να μειώσουμε τα κρούσματα. Όταν όλη η Θεσσαλονίκη λεει εχθές δεν έχουμε κρεβάτια ΜΕΘ τι Χριστούγεννα να κάνουμε!».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News