Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΜάτι: Ξενοδόχος έσωσε 65 ανθρώπους και το ξενοδοχείο του με ένα λάστιχο

Μάτι: Ξενοδόχος έσωσε 65 ανθρώπους και το ξενοδοχείο του με ένα λάστιχο

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας και κατέστρεψε περιουσίες φέρνει στο φως το protothema. Ένα βίντεο 27 δευτερολέπτων στο οποίο αποτυπώνεται η απέλπιδα προσπάθεια ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου να σώσει την επιχείρηση του, προστατεύοντας παράλληλα τις ζωές 65 ανθρώπων.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο από το κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Capo Verde, Γιώργου Παπά, τη στιγμή που βγαίνει στην είσοδο του κτιρίου κρατώντας στο χέρι του ένα λάστιχο και ξεκινά να καταβρέχει τον περιβάλλοντα χώρο. Την ίδια στιγμή μέσα στο ξενοδοχείο φιλοξενούνται 55 πελάτες, οι οποίοι αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν το χώρο και μαζί τους άλλοι 10 παραθεριστές που βρήκαν καταφύγιο, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, ηλικίας 1-5 ετών σε καροτσάκια.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θεωρήθηκε ως το τελευταίο καταφύγιο πριν την επιλογή να βουτήξουν στη θάλασσα σε περίπτωση που η κατάσταση ξέφευγε εκτός ελέγχου. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης είχαν μεριμνήσει να ξεκλειδώσουν όλες τις πόρτες που οδηγούν στην παραλία προκειμένου να διαφύγει και να σωθεί ο κόσμος.

05c22f03d15064fd2f3fe3676deb36a6

Ο ιδιοκτήτης του Capo Verde είχε στην κατοχή του περισσότερους πυροσβεστήρες απ΄ ότι ορίζει ο νόμος και αρκετοί απ’ αυτούς χρησιμοποιήθηκαν πάνω σε ξύλα που υπήρχαν στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου και στο πάρκινγκ όπου υπήρχαν δυο αλμυρίκια. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που το ξενοδοχείο δεν έγινε παρανάλωμα του πυρός τη στιγμή που η φωτιά μέσα σε 15 δευτερόλεπτα, όπως βλέπετε και στο πλάνο, έκαψε όλο το διπλανό οικόπεδο.

«Η κατάσταση ήταν εφιαλτική. Κρατούσα τις δυο γυάλινες εξωτερικές πόρτες εισόδου και οι πελάτες μαζί με τον πατέρα μου τις δυο εσωτερικές γυάλινες πόρτες για να μην ανοίξουν από τον δυνατό αέρα, ενώ το γυαλί έκαιγε τα χέρια μας», λέει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.

f848c5454aeef3df6dc1f67a13e436bc

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Παππάς, «κανείς δεν μας ειδοποίησε για το τι έπρεπε να κάνουμε και το γεγονός ότι σωθήκαμε οφείλετε στις δικές μας αποκλειστικά ενέργειες».

Στα πενήντα μέτρα από το ξενοδοχείο, ο ιδιοκτήτης του εντόπισε μια απανθρακωμένη γυναίκα, η οποία φαίνεται να είχε εγκλωβιστεί δίπλα από ένα αυτοκίνητο. Μάλιστα περισυνέλλεξε τα προσωπικά της αντικείμενα τα οποία και φυλάσσονται στο ξενοδοχείο σε περίπτωση που τα αναζητήσουν οι συγγενείς της.

05c22f03d15064fd2f3fe3676deb36a6 1

Τα πιο σημαντικά