Μάτι: Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες από το μνημόσυνο για τα τέσσερα χρόνια από την τραγωδία

23 Ιουλίου, 2022 11:00 ΜΜ
More videos

Κάλεσμα απηύθυναν οι Εκπρόσωποι Συγγενών Θυμάτων, Εγκαυματιών και Φορέων από το Νέο Βουτζά, τον Προβάλινθο, το Μάτι, την Αμπελούπολη και το Κόκκινο Λιμανάκι

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τη μέρα που 103 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σημείο και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Έτσι, στο Μάτι πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει όσα συνέβησαν στο μαρτυρικό Μάτι. Άνθρωποι έψαχναν διέξοδο από τον πύρινο εφιάλτη αλλά μάταια. Κάποιοι κατάφεραν να φτάσουν μέσα από τη φωτιά στην παραλία, όπου διασώθηκαν από ψαράδες μέσω θαλάσσης. Ωστόσο, 103 άνθρωποι κάηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, στα σπίτια τους, αγκαλιά με τους αγαπημένους τους ανθρώπους ή υπέκυψαν αργότερα στα νοσοκομεία από τα σοβαρά εγκαύματα.

Κάλεσμα απηύθυναν οι Εκπρόσωποι Συγγενών Θυμάτων, Εγκαυματιών και Φορέων από το Νέο Βουτζά, τον Προβάλινθο, το Μάτι, την Αμπελούπολη και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Η τελετή ξεκίνησε στις 18:30 το απόγευμα στο Μνημείο των Θυμάτων, στο Νέο Βουτζά όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, κ. Κύριλλο.