Μαθητής παρέλασε μόνος του στους Αρκιούς κρατώντας την ελληνική σημαία

28 Οκτωβρίου, 2017 3:26 ΜΜ
More videos

Οι λίγοι κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι για να χειροκροτήσουν τον μικρό Χρήστο και την δασκάλα κα Μαρία Τσιαλέρα.

Η κα Τσιαλέρα φανερά συγκινημένη περιέγραψε πώς ο μικρός της μαθητής σήκωσε όλο ενθουσιασμό τη σημαία σήμερα.

sooc

Έχοντας ήδη 18 χρονία πορείας ως παιδαγωγός η κα Τσιαλέρα βρέθηκε φέτος στο ακριτικό νησί για πρώτη φορά και κλήθηκε να γίνει η δασκάλα του μοναδικού μαθητή.

sooc

Κι όμως λέει πως είναι πολύ ευτυχισμένη και πως δεν αισθάνεται καθόλου μοναξιά καθώς οι κάτοικοι του νησιού την έχουν αγκαλιάσει και την αγαπάνε.

sooc

Η σχέση της με τον μικρό μαθητή είναι άριστη και μας είπε πως είναι ο Χρήστος είναι ένα εξαιρετικό παιδί που έχει όρεξη για μάθηση.

sooc

Η δασκάλα ευχαρίστησε επίσης τον πολιτιστικό σύλλογο Άρτεμις καθώς χάρη στα μέλη του και τον πρόεδρο έφτασαν με καραβάκι στους Αρκιούς οι παραδοσιακές στολές των Επτανήσιων που φόρεσαν σήμερα.

sooc

Μάλιστα μας είπε πως μέλη του συλλόγου δέχτηκαν να μην κάνουν παρέλαση στη Λέρο σήμερα για να μπορέσει ο μικρός Χρήστος και η κα Τσιαλέρα να φορέσουν αυτοί τι στολές για την παρέλαση στο δικό τους νησί.

sooc

Σε αυτό το νησάκι του Αιγαίου, μόλις 6,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανοιχτά της Πάτμου, μένουν μόλις 44 άνθρωποι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

sooc

sooc

Ο Χρήστος Καμπόσος, μαθητής της τρίτης δημοτικού, κράτησε υπερήφανος την ελληνική σημαία, κι ας μην είχε παραστάτες ή άλλους συμμαθητές πίσω του. Αλλωστε, το σχολείο του είναι το μικρότερο στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

sooc

sooc

sooc

sooc

sooc

sooc

sooc

sooc

sooc

[sooc] [lifo] [ief]

Ακολουθήστε μας στο facebook: