Μαθητής κουβαλάει τον ανάπηρο συμμαθητή του στο σχολείο κάθε μέρα εδώ και 3 χρόνια!

28 Απριλίου, 2015 10:11 ΠΜ
More videos

Τα τελευταία 3 χρόνια κάθε μέρα, ο 18χρονος Xie Xu, κουβαλάει στην πλάτη του  τον ανάπηρο συμμαθητή του για να τον πάει στο σχολείο.

Ο φίλος του πάσχει από μυϊκή δυστροφία, μια ασθένεια που οδηγεί σε προοδευτική αδυναμία των σκελετικών μυών και, ενδεχομένως, μια μικρότερη διάρκεια ζωής, για τον 19χρονο Zhang Chi, ειδικά στην Κίνα. Σύντομα οι δύο φίλοι θα χωριστούν μιας και θα πάνε σε διαφορετικά κολέγια, και ο Zhang Chi θα πρέπει να βασιστεί στον εαυτό του.

Για την ώρα, ο Xie, κάνει το λιγότερο μια ντουζίνα ημερήσιες εκδρομές  με τον φίλο του, διακόσιες ημέρες το χρόνο, και ακόμη του φέρνει το γεύμα του κάθε μέρα.  Αλλά αυτή η αφοσίωση εκτείνεται πέρα από τη φιλία: ο Xie Xu και ο Zhang Chi είναι επίσης οι κορυφαίοι μαθητές της τάξης τους.

«Ο Xie… ασκεί θετική επίδραση στους υπόλοιπους μαθητές, οι οποίοι βοηθούν τον Zhang. Με τη βοήθειά τους ο Zhang δεν έχει χάσει ούτε ένα μάθημα,» σημειώνει ο διευθυντής του σχολείου. Μια έκθεση των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα αναφέρει ότι 243.000 παιδιά σχολικής ηλικίας με αναπηρία δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Τα τελευταία 3 χρόνια κάθε μέρα, ο 18χρονος Xie Xu, κουβαλάει στην πλάτη του  τον ανάπηρο συμμαθητή του για να τον πάει στο σχολείο.

01-carry__880

Ο φίλος του πάσχει από μυϊκή δυστροφία, μια ασθένεια που οδηγεί σε προοδευτική αδυναμία των σκελετικών μυών και, ενδεχομένως, μια μικρότερη διάρκεια ζωής, για τον 19χρονο Zhang Chi.

05-stairs__880

Για την ώρα, ο Xie, κάνει το λιγότερο μια ντουζίνα ημερήσιες εκδρομές  με τον φίλο του, διακόσιες ημέρες το χρόνο, και ακόμη του φέρνει το γεύμα του κάθε μέρα.

04-class-carry__880

Αλλά αυτή η αφοσίωση εκτείνεται πέρα από τη φιλία: ο Xie Xu και ο Zhang Chi είναι επίσης οι κορυφαίοι μαθητές της τάξης τους.

03-props__880

«Ο Xie…ασκεί θετική επίδραση στους υπόλοιπους μαθητές, οι οποίοι βοηθούν τον Zhang. Με τη βοήθειά τους ο Zhang δεν έχει χάσει ούτε ένα μάθημα».

friend-carries-disabled-classmate-xuzhou-china-99 02-sit__880

Μια έκθεση των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα αναφέρει ότι 243.000 παιδιά σχολικής ηλικίας με αναπηρία δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

06-Outside-carry__880

Πηγή: independent

Ακολουθήστε μας στο facebook: