Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΜαθητής από δημόσιο Λύκειο της περιφέρειας πήρε πλήρη υποτροφία για πανεπιστήμιο των...

Μαθητής από δημόσιο Λύκειο της περιφέρειας πήρε πλήρη υποτροφία για πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

H υποτροφία ήρθε ύστερα από ένα σερί επιτυχιών σε διαγωνισμούς, συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Επιστημόνων και στην απόκτηση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας.

Ο 17χρονος Δημήτρης Δελιακίδης από την Αλεξανδρούπολη έχει κάθε λόγο να χαμογελά και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον καθώς χάρη στις σπουδαίες του επιδόσεις σε διαγωνισμούς κατάφερε να πάρει πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Ο μαθητής της Γ’ τάξης του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης που έχει ξεχωρίσει για τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους μέσα από την επιτυχημένη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα Επιστημόνων, αλλά και από την απόκτηση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας στην ηλικία των δεκαέξι χρόνων, κατέκτησε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιλεκτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο προπτυχιακό επίπεδο μόνο το 9% των αιτούντων έγιναν δεκτοί το 2016.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο μαθητής μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, η υποτροφία του παρέχει πλήρη κάλυψη στα δίδακτρα, στέγη, φαγητό και ασφάλεια υγείας κάτι που αντιστοιχεί σε 89.000 ευρώ ετησίως.

Τα όνειρά του να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός και η συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2024

Πάντως ο ίδιος που θέλει να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός και να ασχοληθεί με την έρευνα, είπε πως θα συνεχίσει να διαβάζει για τις πανελλαδικές στις οποίες και θα συμμετάσχει.

Οι ευχές των καθηγητών του

Οι εκπαιδευτικοί του 4ου ΓΕΛ εύχονται θερμά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Δελιακίδη καθώς μετά από μεγάλες προσπάθειες και υπομονή οι κόποι του ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

«Ένα αποτέλεσμα υπομονής και επιμονής, αρετές που πάντα με κάποιο τρόπο , σε κάποιο χρόνο ανταμείβονται. Συγχαρητήρια Δημήτρη και καλή επιτυχία στο δρόμο που θα ακολουθήσεις! Θερμά συγχαρητήρια».

Τα πιο σημαντικά