Μαθήματα αυτοεκτίμησης από την Αθηναΐς Νέγκα: «Πήρα τη λεύκη μου για ποτό στην Άνω Σύρο» – Η πιο δυνατή φωτογραφία του καλοκαιριού!

3 Ιουνίου, 20237:07 ΜΜ

Και, φέτος το καλοκαίρι, είδαμε φωτογραφίες και φωτογραφίες γνωστών προσώπων από τις διακοπές τους. Άλλες μας άρεσαν, άλλες μας άφησαν παγερά αδιάφορες, άλλες δεν μας άρεσαν. Άλλες ήταν χωρίς φίλτρα και φτιασίδια και άλλες ήταν να γελάς – μαζί και να κλαις – από το ανελέητο φιλτράρισμα. Για να μην τα πολυλογούμε, από όλα είχε ο celebrity φωτογραφικός μπαχτσές στα social media και δη στο Instagram.

Μέχρι που ήρθε η απόλυτη φωτογραφία από την Αθηναΐδα Νέγκα. Η παρουσιάστρια μόλις ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία της από τις διακοπές της στη Σύρο, όπου ποζάρει με σορτσάκι και βλέπουμε τη λεύκη της.

“Πήρα τη λεύκη μου για ποτό στην Άνω Σύρο”

Μάλιστα, ως συνοδευτικό σχόλιο στη φωτογραφία έγραψε με μπόλικη δόση χιούμορ πως “Πήρα τη λεύκη μου για ποτό στην Άνω Σύρο”. Η φωτογραφία αυτή μας άρεσε πολύ. μας άρεσε γιατί με τον τρόπο αυτό η Αθηναϊς Νέγκα στέλνει και πάλι ένα δυνατό μήνυμα προς όλους πως πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας. Να αγαπάμε αυτό που είμαστε.

Χωρίς άγχος και αγωνία να είμαστε αρεστοί στους άλλους και πώς βγαίνει προς τα έξω η εικόνα μας. Μάλιστα, η παρουσιάστρια ανέβασε τη φωτογραφία στο twitter. Δεν ξέρουμε αν σκόπιμα επέλεξε το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή ήταν τυχαία η επιλογή, όμως, εμείς να σημειώσουμε πως το Twitter είναι το πιο “αδηφάγο” από τα social media. Οι περισσότεροι χρήστες σε αυτό κρύβονται πίσω από ανώνυμα προφίλ και με ευκολία γίνονται πολύ σκληροί.

Κι, όμως, όπως διαβάζουμε στα σχόλια κάτω από το post της Νέγκα, οι χρήστες την αποθεώνουν. Και καλά κάνουν. Εντάξει, υπήρξαν και κάποια προσβλητικά σχόλια, αλλά είπαμε, η ανωνυμία σού δίνει τη δυνατότητα να βγάζεις την πιο σκληρή εκδοχή του εαυτού σου.

Ιδού και κάποια σχόλια:

“Υπέροχη!!!! Μπράβο για την επιλογή της Σύρου και χίλια μπράβο για την ανάρτηση. Υποκλίνομαι, σε θαύμαζα ούτως η άλλως, τώρα σε λατρεύω. Καλή συνέχεια!!!!”

“Είσαι θεά”

“Δεν θα σε λυπηθώ να ξέρεις, είσαι ακόμη τόσο όμορφη που επικεντρώνομαι εγώ τουλάχιστον στα υπόλοιπα καλή μου”

“Δεν είσαι η μόνη…πολλοί είμαστε παρέα με την λεύκη μας…”

“Όλοι έχουμε κάποια ιδιαιτεροτητα πάνω μας , σε άλλους φαίνεται σε άλλους όχι. Είστε μια κούκλα”

“Το σωμα σου δημιούργησε το ομορφότερο έργο τέχνης”

Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τι γίνεται, με έπιασαν τα κλάματα

Πριν λίγους μήνες, η Αθηναΐς Νέγκα είχε μιλήσει στο «Mega Stories» με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου για τη λεύκη με την οποία διαγνώστηκε στα 16 της και το body shaming που αντιμετώπισε.

«Όσο περνάνε τα χρόνια συμβιβάζομαι περισσότερο. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τι γίνεται, πήγα στον δερματολόγο και μου είπε “έχετε λεύκη, κρίμα και είστε και νέα κοπέλα”. Με έπιασαν τα κλάματα. Είναι ένα αυτοάνοσο που κανείς δε ξέρει τι το προκαλεί. Υπάρχει η λεύκη που προχωρά και η λεύκη που σταματά.

Ακόμα έχω στιγμές που μπορεί να αισθανθώ άβολα. Είναι τέτοια η αδιακρισία των ανθρώπων που σε σοκάρει. Το περιβάλλον έχει διάφορες αντιδράσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δε πιστεύουν ότι δε γίνεται κάτι για τη λεύκη. Και οι αντιδράσεις των Ελλήνων είναι διαφορετικές. Στο εξωτερικό δε με έχει σταματήσει κανείς να με ρωτήσει “κοπελιά τι έπαθες;”. Δε το έχω αντιμετωπίσει γενναία.

Καλύπτω τα σημάδια μου όταν έχω να πάω σε μια δεξίωση ή να βγω στην τηλεόραση και όχι γιατί το κρύβω αλλά γιατί το κοντράστ μπορεί να φανεί άσχημα. Όταν θέλω να είμαι αισθητικά καλύτερη παίρνω ένα σπρέι και το καλύπτω για να αισθάνομαι εγώ καλύτερα και για να μην έχω περίεργες αντιδράσεις”, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News