Μάθημα κολύμβησης στα ελληνικά σχολεία που είναι σε απόσταση έως και 25 χλμ από κολυμβητήρια.

21 Αυγούστου, 2016 4:03 ΠΜ
More videos

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την τεράστια διάκριση του κολυμβητή Σπύρου Γιαννιώτη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Παρακάτω δημοσιεύουμε την εγκύκλιο για την εισαγωγή της κολύμβησης στα σχολεία.

177_kolymvitirio-01

H Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μετά από την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος κολύμβησης στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αττικής κατά το τρίτο τρίμηνο του σχολικού έτους 2015-16, αποφασίζει την εφαρμογή της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος (εθνικά, δημοτικά, δημόσια και ιδιωτικά κολυμβητήρια, κ.α.) για το σχολικό έτος 2016-2017.

Η κολύμβηση είναι ένα από τα αντικείμενα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής όπως αναφέρεται στο Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών και το Αναλυτικό Πρόγραμμα

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο.

Πηγή: alfavita