Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΜαθεύτηκαν τα πολύ δυσάρεστα για τους Έλληνες και τα σούπερ μάρκετ

Μαθεύτηκαν τα πολύ δυσάρεστα για τους Έλληνες και τα σούπερ μάρκετ


Ακρίβεια: Τέλος η «μόνιμη μείωση τιμής» στα σούπερ μάρκετ – Αυξήσεις σε 4.000 προϊόντα από 1η Ιουνίου

Προσωρινή αποδεικνύεται τελικά η «µόνιµη µείωση τιµής» στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ καθώς το μέτρο λήγει την Παρασκευή 31 Μαΐου και δεν πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, να επεκταθεί.

Όπως σημείωσε μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, δεν θα υπάρξει σταθεροποίηση γιατί την 1η Ιουνίου ξεκινάνε οι νέες τιμές των 4.000 προϊόντων που ήταν στη μόνιμη μείωση της τιμής.

Οι πρώτες ανατιμήσεις αναμένεται να έρθουν σε τρόφιμα, απορρυπαντικά, καθαριστικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας κ.ά.

«Επανέρχονται επομένως οι τιμές στην προτέρα κατάσταση, δηλαδή θα αυξηθούν από 5 έως 10% τα 4.000 προϊόντα που μας έλεγε το υπουργείο ότι έχουν μειωθεί», είχε σημειώσει, προσθέτοντας πως «σύμφωνα με τη Eurostat και ξένους οίκους αυτό το οποίο μας μας είπαν είναι ότι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και του 2025 οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης» τόνισε.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του MEGA η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης επεξεργάζεται νέες παρεμβάσεις καθώς και αλλαγές σε υπάρχοντα μέτρα. Αυτά θα έχουν ως στόχο να διορθώσουν διαχρονικές παθογένειες της αγοράς, να αυξήσουν τον ανταγωνισμό και κατ’ επέκταση να μειωθούν οι τιμές σε βασικά αγαθά, όπως είναι τα τρόφιμα.

akriveia

Διπλάσιους μισθούς και χαμηλότερες τιμές στο σούπερ μάρκετ έχει η Γερμανία

Στην Γερμανία υπάρχουν υπερδιπλάσιοι μισθοί, όμως οι τιμές των προϊόντων είναι χαμηλότερες σε σχέση με την ελλάδα σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Δείτε το βίντεο:Για ανατιμήσεις στα προϊόντα λόγω… ζέστης μίλησε ο Στουρνάρας

Αυτό είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την κλιματική αλλαγή.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η υπερβολική άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες, ασκεί ανοδικές πιέσεις στις τιμές των τροφίμων, ιδιαίτερα στις θερμότερες χώρες.

Και επεσήμανε ότι για αυτό τον λόγο η ΕΚΤ έχει αρχίσει να λαμβάνει υπόψη την κλιματική αλλαγή στις επανεπενδύσεις εταιρικών ομολόγων, επιδιώκοντας την αγορά τους από εκδότες που εμφανίζουν καλύτερες κλιματικές επιδόσεις.

Και η Τράπεζα της Ελλάδος ακολουθεί αυτό το πλαίσιο για την εφαρμογή αρχών βιώσιμων και υπεύθυνων επενδύσεων στη διαχείριση των χαρτοφυλακίων.

Άφησε όμως και μια χαραμάδα… αισιοδοξίας, λέγοντας πως εκτός από τους κινδύνους που δημιουργεί η μεταβολή του κλίματος, οι δράσεις για την αντιμετώπιση και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, μπορούν να αποτελέσουν και ευκαιρίες. Και αυτό γιατί μπορούν να αντιμετωπιστούν ως επενδύσεις που θα φέρουν νέες, πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες μορφές ανάπτυξης, για μια πιο ανθεκτική και πράσινη οικονομία.

Τα πιο σημαντικά