Η MasterCard αλλάζει το λογότυπό της μετά από 20 χρόνια. Τι γνώμη έχετε;

18 Ιουλίου, 20164:26 ΜΜ
More videos

Η γνωστή εταιρία MasterCard προσφάτως αποκάλυψε και κυκλοφόρησε επισήμως από τις 14 Ιουλίου το νέο της λογότυπο το οποίο έχει σαν στόχο να απλοποιήσει την παρουσία του για τους καταναλωτές αλλά και για τους έμπορους και να είναι πιο ξεκάθαρο.

Το νέο λογότυπο περιλαμβάνει έναν κόκκινο κι έναν κίτρινο κύκλο που τέμνονται, ενώ η λέξη mastercard βλέπουμε ότι τοποθετηθεί από κάτω ή στο πλάι. Επίσης η γραμματοσειρά είναι πολύ πιο απλή και ξεκάθαρη.

Παράλληλα, έχουν καταργηθεί τα κεφαλαία γράμματα που υπήρχαν στην κεντρική λέξη (MasterCard), ώστε να υποβαθμιστεί η λέξη Card και να λανσαριστεί η εικόνα ότι είναι παντού.

Το νέο λογότυπο της οικονομικής υπηρεσίας θα κυκλοφορήσει στις ψηφιακές συναλλαγές Masterpass στα τέλη Ιουλίου και στους επόμενους μήνες θα κάνει την εμφάνισή τους και στις υπόλοιπες υπηρεσίες και κάρτες.

Εδώ βλέπουμε μια ιστορική αναδρομή του λογοτύπου της εταιρίας από την αρχή της μέχρι και σήμερα.

Σημειώνεται πως το βασικό λογότυπο της MasterCard έχει υποστεί τουλάχιστον πέντε παρεμβάσεις από το 1966, όταν είχε ιδρυθεί σαν Interbank. Για τον σχεδιασμό του νέου λογοτύπου, επιστρατεύτηκε η εταιρία Pentagram Design με έδρα στο Μανχάταν.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: Mastercard & Pentagram

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News