Μάσκες παντού – Μόνο στο σπίτι και στο αυτοκίνητο δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας

10 Σεπτεμβρίου, 20209:46 ΜΜ
More videos

Νέα αυστηρά μέτρα εξετάζονται όσον αφορά τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους στην Αττική, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στο Λεκανοπέδιο

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, την Παρασκευή το πρωί, στη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους λοιμωξιολόγους, θα κριθούν τα νέα, έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μετά την έκρηξη κρουσμάτων, με αρνητικό ρεκόρ 372 σε ένα 24ωρο, όλα πλέον οδηγούν στο αρνητικό σενάριο.

Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο αν θα αποφασιστεί τελικά η καθολική χρήση της μάσκας. Δηλαδή όλοι οι πολίτες να φορούν μάσκα, όχι μόνο σε κλειστούς χώρους αλλά και στο δρόμο, ακόμη και για μια μικρή βόλτα.

Δεν αποκλείεται, και μάλιστα ίσως είναι πολύ κοντά, όλοι μας να κινούμαστε ακόμη και σε ανοικτούς χώρους με μάσκες στο πρόσωπο. Το ιδιαίτερα σκληρό μέτρο, που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις, ενδεχομένως να μην εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα, αλλά στις περιοχές όπου η πανδημία χτυπάει κόκκινο.

Φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη για την κυβέρνηση, η οποία εναρμονίζεται με τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων και θα ανακοινώσει την αυστηροποίηση του μέτρου της μάσκας, τουλάχιστον για την Αττική.

Και την Πέμπτη ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο ήταν υψηλός και τριψήφιος (133), κάτι που σημαίνει ότι η διασπορά του ιού στην Περιφέρεια είναι μεγάλη και απαιτούνται δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Αλλά και σε περιοχές όπως Κιλκίς, Πιερία, Ημαθία και Πέλλα οι οποίες κηρύχθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω κοροναϊού, εξετάζεται η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου.

Σύμφωνα με το Mega, οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί ξεκάθαρα στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός αφού σταθμίσει μια σειρά από παράγοντες, με κυριότερο φυσικά το πώς αυτό το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News