«Μας άφησαν χωρίς γιατρούς & τρόφιμα» – Χωριά της Καρδίτσας ξεχασμένα 13 μέρες μετά τον «Ιανό»

29 Σεπτεμβρίου, 2020 3:11 ΜΜ
More videos

Ακόμα και στην Καρδίτσα, μαγαζιά που άνοιξαν, δουλεύουν με βάση το φως της ημέρας, καθώς δεν έχουν ακόμα ρεύμα

Καλές οι εξαγγελίες για οικονομική βοήθεια και αποζημιώσεις, καλές και οι επισκέψεις μετά από δύο… εργάσιμες ημέρες, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι σε ορισμένες περιοχές της Καρδίτσας, οι κάτοικοι έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

Όπως για παράδειγμα στο Λεοντίτο Αργιθέας το οποίο παραμένει αποκλεισμένο αν και έχουν περάσει 13 μέρες από το «χτύπημα» του κυκλώνα «Ιανός».

«Δεν έχουμε ούτε τρόφιμα, ούτε γιατρό. Το ρεύμα μας ήρθε μετά από επτά μέρες», καταγγέλλει στο Open TV, κάτοικος της περιοχής και εξηγεί ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία και πρόσβαση στην κεντρική αρτηρία που είναι το Μουζάκι.

«Μας λένε ότι δουλεύουν τα μηχανήματα αλλά η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Έχουν περάσει 13 μέρες από την κακοκαιρία. Δεν είχαμε ρεύμα για 7 μέρες, ούτε τηλέφωνα για να επικοινωνήσουμε με κανέναν. Έπρεπε να πετάξουμε όλα τα προϊόντα που καταστράφηκαν».

Στην Καρδίτσα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, όχι όμως καλά. Δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση, η τηλεφωνία και το ίντερνετ, κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να είναι κλειστά καθώς από τις λάσπες καταστράφηκε το εμπόρευμά τους, ενώ κάποια μαγαζιά που άνοιξαν, δουλεύουν με βάση το φως της ημέρας, καθώς δεν έχουν ακόμα ρεύμα…