Μαρτυρικός ο θάνατος του 27χρονου χορευτή: Τα μηνύματα που χάραξε στον τοίχο λίγο πριν πεθάνει

5 Ιουνίου, 20212:33 ΜΜ
More videos

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη ότι ο Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ ήταν για μέρες ζωντανός, παγιδευμένος στη δεξαμενή της ερειπωμένης έπαυλης Μαυρομιχάλη στον Πειραιά. Καλούσε σε βοήθεια και κανείς δεν τον άκουγε. 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, που ερεύνησαν την υδατοδεξαμενή βάθους πέντε μέτρων, έμειναν άφωνοι με όσα είδαν. Ο Γάλλος χορευτής, ο οποίος είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Αύγουστο και ο σκελετός του εντοπίστηκε από παιδιά που έπαιζαν στην εγκαταλελειμμένη έπαυλη στις 7 Μαΐου, ένιωθε ότι το νήμα της ζωής του θα κοβόταν και έστελνε τα τελευταία μηνύματά του, χαράσσοντας με μια κοφτερή πέτρα τα τοιχώματα της δεξαμενής.

«Here since 21.08.2020», έγραφε δηλώνοντας ότι βρισκόταν εκεί παγιδευμένος, από την ημέρα που εξαφανίστηκε. Με κάθετες γραμμές μετρούσε τις ημέρες που περνούσαν χωρίς κανείς να έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά του για βοήθεια. Άντεξε χωρίς τροφή και νερό για περίπου οκτώ μέρες. Όταν ένιωσε το τέλος να πλησιάζει, έγραψε: «Tried everything…» – «έκανα ό,τι μπορούσα…»

Το μήνυμα στην οικογένειά του

Ανατριχιαστικό είναι και το μήνυμα που έστειλε στην οικογένειά του. «Love you family», papa, Rick, Tiffany. – «Αγαπώ την οικογένεια», έγραψε, χαράσσοντας τα ονόματα του πατέρα, του αδελφού του Ρικ και της αδελφής του Τίφανι.

Το σημείο που έμελλε να γίνει ο τάφος του, απείχε λίγα μόλις μέτρα από το πανδοχείο που έμενε, από τις 5 Ιουλίου, όταν δηλαδή ήρθε στην Ελλάδα για διαλογισμό και γιόγκα.

«Ο Τζόις είχε μαρτυρικό θάνατο και αυτό πλήγωσε ανεπανόρθωτα την οικογένειά του, που ήρθε στην Ελλάδα για να λάβει τις απαντήσει που ζητούσε. Από κάποια στοιχεία που βρέθηκαν στην υδατοδεξαμενή και ερευνούν οι Αρχές, δεν πιστεύουμε πως ήταν ατύχημα. Θεωρώ πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις.» δήλωσε στην εκπομπή ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Τσιανάκας.

Ο πατέρας του 27χρονου χορευτή μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την έρευνά σας. Χωρίς τη βοήθειά σας και μόνο από την αστυνομία, δε θα είχαμε λάβει τώρα αυτή την απάντηση για το σκελετό.»

Ο Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ 27 χρόνων, που ζούσε στο Ρόσμπουργκ της Γαλλίας, είχε έρθει στην Ελλάδα στις 5 Ιουλίου 2020 και διέμενε σε πανδοχείο στον Πειραιά. Του άρεσε να κάνει γιόγκα σε χώρους που απέπνεαν κάποια ενέργεια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε είπε ότι θα πάει για διαλογισμό και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν…

Ήθελε να μείνει στην Ελλάδα

Οι ιθύνοντες του πανδοχείου συγκέντρωσαν και παρέδωσαν τα προσωπικά του αντικείμενα στην Ασφάλεια Πειραιά. Μέσα στη σακούλα υπήρχαν τα ρούχα του Τζόις, το κινητό του, η ταυτότητά του και κάποια έγγραφα μεταξύ των οποίων και μία αίτηση για εργασία. Φαίνεται πως ο άτυχος χορευτής ενδιαφερόταν να μείνει στη χώρα μας.

Η αίτηση αφορούσε γνωστή εταιρία που προσλαμβάνει άτομα από διάφορες χώρες για να εργαστούν σε τηλεφωνικό κέντρο. Ο Τζόις είχε δηλώσει ως διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του το σπίτι μιας Ελληνίδας φίλης του, με την οποία μοιράζονταν κοινά ενδιαφέροντα. Φαίνεται πως και η ίδια με υπεύθυνη δήλωσή της, είχε συναινέσει σε αυτό. Αυτή είναι και η γυναίκα, που η οικογένεια ζητά να καταθέσει εκ νέου.

Το ξέσπασμα της οικογένειας για τον περίεργο θάνατό του

Η τραγική μάνα που βρίσκεται στη Γερμανία, μιλώντας στο «Τούνελ», άφησε τον πόνο της να ξεχειλίσει. Μαζί με τον πατέρα του Τζόις και άλλα μέλη της οικογένειάς της, ζητούν να μάθουν γιατί χρειάστηκαν σχεδόν εννέα μήνες για να βρεθεί νεκρός λίγα μέτρα από το σημείο που χάθηκε.

«Γιατί δεν έψαξαν από την πρώτη στιγμή στο συγκεκριμένο χώρο; Γιατί περίμεναν να περάσει όλο αυτό το διάστημα; Θα θέλαμε όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση να καταθέσουν από την αρχή. Δεν είμαι απλώς λυπημένη, είμαι και πάρα πολύ θυμωμένη γιατί κανένας δεν έκανε κάτι όλο αυτό το διάστημα για να μας βοηθήσει να τον βρούμε.»

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News