Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΜαρκουλάκης: «Πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Μαρκουλάκης: «Πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Δεν εκπροσωπώ κανέναν άλλων εκτός από τον εαυτό μου, σημείωσε στην έναρξη της ομιλίας του ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης που πήρε το λόγο στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ.

Ο κ. Μαρκουλάκης έδειξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως τον αρχηγό μιας παράταξης, σημειώνοντας ότι είναι ένας πολιτικός με ικανότητες και ψύχραιμος. «Είναι ένα διαφορετικός πολιτικός. Μπορεί να ενώσει και εκφράσει όχι μόνο τους ψηφοφόρους του αλλά και τους πολίτες της χώρας. Έχει την δύναμη και την αποφασιστικότητα να αλλάξει πρώτα το κόμμα και μετά τη χώρα. Το λέω με παρρησία. Πιστεύω στον Κυριάκο»!

c4162dde5e22e47b564d19fcadeca1c3

 Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μιλά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μαρκουλάκης τόνισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων: «Όλοι ξέρουμε τι πάει λάθος σ’ αυτή τη χώρα. Η κρίση είναι παρεκτροπή από την πραγματικότητα. Έχουμε μια Ελλάδα που πεθαίνει και μια Ελλάδα που πολεμάει να αναστηθεί. Επί δεκαετίες νοιώθαμε την άρνηση.

Συγκρούονται οι επιθυμίες με την πραγματικότητα και λέμε ότι φταίει η πραγματικότητα. Ζήσαμε τον θυμό με τους αγανακτισμένους. Ζήσαμε την διαπραγμάτευση και την πλήρη διάψευσή μας. Το καλό είναι ότι η διάψευση οδηγεί στην συνειδητοποίηση πως αυτό το βράχο, δεν μπορούμε να τον ξεπεράσουμε, αλλά και τον διαλύσουμε. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε ότι πρέπει να μάθουμε και να ζούμε διαφορετικά. Οφείλουμε να ενηλικιωθούμε».

27dfc196efd3b508983b727ed16ba1e4

Αναφερόμενος στην πολιτική τακτική ο κ. Μαρκουλάκης σημείωσε πως: «Η αλήθεια έπρεπε να είναι το βασικό μας σύνθημα στη πολιτική. Δεν έχουμε όμως όλοι την ίδια αλήθεια. Είναι όμως αλήθεια πως δεν μπορείς για πάντα να ξοδεύεις περισσότερα απ’ όσα βγάζεις. Είναι αλήθεια ότι τα Πανεπιστήμια δεν κινδυνεύουν από την κατάργηση του ασύλου, αλλά από τις ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτα μέσα σ’ αυτά».

320a179efbe4c9cb8270dec2dc32f1a1

Αναφερόμενος στο θέμα της «Αλήθειας» ο κ. Μαρκουλάκης κατήγγειλε μεταξύ άλλων και τις Επιτροπές στη Βουλή, που κάθε κόμμα έχει μια δική του αλήθεια για κάθε θέμα που συζητάει. Να λέτε την αλήθεια όλοι. Ακόμη κι όταν οι άνθρωποι δεν την αντέχουν. Σήμερα κάποιοι πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν, άλλοι εναντιώνονται στα εμβόλια. Αυτό είναι η αλαζονεία των επιχειρημάτων. Αραδιάζουμε τα επιχειρήματα και περιμένουμε ο άλλος να εισχωρήσει στη θέση μας. Αυτό είναι λάθος. Απαξιώνουμε έτσι τους ανθρώπους που διαφωνούν. Ο λαϊκισμός εξαπλώνεται σαν υγρασία σε όλο τον πλανήτη».

151081d3b0f831a64f185cd83a47477c

Αναφερόμενος τέλος στον πολιτικό λόγο ο κ. Μαρκουλάκης ζήτησε από τους πολιτικούς επιχειρήματα και αλήθειες. «Αν θέλετε να αλλάξετε αυτή την χώρα θα πρέπει πρώτα να αλλάξετε κι εσείς. Είναι δική σας ευθύνη να το κάνετε. Και να ζητήσετε συγνώμη. Οι πολίτες δεν σας συνταχτούν μαζί σας επειδή θα τους πείσετε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι καταστροφική, αλλά γιατί εσείς είστε υπεύθυνοι.

69e50157c913d788f5b3c61d15a594a1

Είναι δική σας ευθύνη να αποδομήσετε την άποψη, ότι κάθε τι αριστερό είναι εξορισμού ηθικό και προοδευτικό. Αυτό είναι πράγματι από τα πιο δύσκολα. Αλλά βοηθάει και η ίδια η πραγματικότητα. Δώστε τέλος στο διχασμό και στη μισαλλοδοξία. Απομονώστε τις ακραίες φωνές. Δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες. Υπάρχει ένα κοινό μέλλον για όλους. Κρατήστε ψηλά την σημαία των ατομικών δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος στους νέους ανθρώπους και στους μη ενταγμένους σε κόμματα και πολιτικές οργανώσεις ο κ. Μαρκουλάκης τόνισε: «Απευθύνεστε σε ένα κοινό συντηρητικό. Όμως πιστέψτε στην πρόταση «είμαι ηγέτης τους οδηγώ κι όχι είμαι ηγέτης τους ακολουθώ.

567bfbdcfd17c6e15bba030a1ab50306

Οι νέοι απεχθάνονται τους πολιτικούς και την πολιτική. Είναι όμως άδικο. Αρκεί όμως μια ώρα συζήτηση στη Βουλή ώστε ένας άνθρωπος να γυρίσει την πλάτη του για πάντα στην πολιτική. Είναι δική σας ευθύνη να τους κερδίσετε. Εγώ και πολλοί άλλοι δεν εκφραζόμαστε από κανέναν πολιτικό χώρο. Αντέχουμε όμως και προχωράμε. Ξανακερδίστε μας. Βρείτε τον τρόπο.   Είναι ευθύνη σας να δίνετε πάντα το παράδειγμα. Η πολιτική είναι διαχείριση συμβόλων».

[neodimokratis]Τα πιο σημαντικά