Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΜαρία Ψάλτη: Ξεσπά η κόρη του Στάθη Ψάλτη για την εκταφή του

Μαρία Ψάλτη: Ξεσπά η κόρη του Στάθη Ψάλτη για την εκταφή του

Ούτε μετά θάνατον δεν μπορεί να ησυχάσει η ψυχή του Στάθη Ψάλτη, η εκταφή του οποίου έγινε χθες στο Νεκροταφείο Ζωγράφου χωρίς να το γνωρίζει κανείς από την οικογένειά του. Για άλλη μια φορά η γραφειοκρατία στην Ελλάδα απέδειξε ότι είναι πολύ πιο ισχυρή ακόμα και από τα συναισθήματα των ανθρώπων.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα – newsbreak.gr

Λίγες ημέρες αφού συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τον θάνατό του, θαυμαστές του, μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, έκαναν γνωστή την εκταφή του αλησμόνητου ηθοποιού, ενώ έδειξαν μέσα από φωτoγραφίες ότι ο τάφος του Ψάλτη είχε γίνει ένας σωρός από πέτρες. Μόνο ένα κομμάτι από τον σταυρό στο μνήμα που έγραφε το όνομά του και την ημερομηνία θανάτου του απεδείκνυε ότι σε εκείνο το σημείο είχε ταφεί ο μεγάλος ηθοποιός«Δεν μας ενημέρωσε κανείς από τον δήμο ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Ηταν σοκαριστικό για εμένα, να ανοίξω το FB και να δω ότι ο τάφος του μπαμπά μου, που πήγαινα και άναβα μαζί με τη μητέρα μου το καντήλι, δεν υπάρχει πια» λέει με πόνο ψυχής αποκλειστικά στην «Espresso» η μοναχοκόρη του Μαρία.

281161936 10228042487704912 2859894077717247166 n 2

Στην πρώτη γραμμή

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Στάθης Ψάλτης έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου 2017, βυθίζοντας στο πένθος όλη την Ελλάδα. Ηταν ο άνθρωπος που κατάφερε με το πηγαίο χιούμορ του για δεκαετίες ολόκληρες να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πρωταγωνιστών στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, σκορπώντας όχι μόνο το γέλιο, αλλά πολλές φορές δείχνοντας και τα δραματικά στοιχεία του υποκριτικού του ταλέντου.

280754956 10228042488024920 1608201494938654215 n 2

Στην κηδεία του χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν εκεί, στο νεκροταφείο του Ζωγράφου, για να τον αποχαιρετήσουν και να του πουν το τελευταίο «αντίο». Αλλωστε ο ίδιος όχι μόνο ήταν παρών σε όλες τις κηδείες των συναδέλφων του, αλλά βοηθούσε μυστικά και πάρα πολύ κόσμο. Λίγο μετά τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού, μάλιστα, μέσα από μια αποκλειστική και συγκλονιστική συνέντευξή της η μοναχοκόρη του Μαρία είχε μιλήσει για όλη τη ζωή κοντά στον μπαμπά της, αλλά και τις τελευταίες τραγικές στιγμές που βίωσε λόγω του καρκίνου.

Από χθες το απόγευμα όμως έχει ξεσπάσει θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το τραγικό συμβάν της εκταφής, αλλά κυρίως για τη φωτογραφία που δείχνει ότι ο τάφος διαλύθηκε από τους υπαλλήλους του δήμου, που προφανώς είχαν λάβει εντολή εκταφής. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν την οικογένεια του Στάθη Ψάλτη ότι δεν ενδιαφέρθηκε για να παραμείνει το μνήμα του ηθοποιού ως έχει.

dfgdfg 2

Η Μαρία Ψάλτη

Μάλιστα, η μοναχοκόρη του Μαρία Ψάλτη απάντησε σε ένα από τα αρνητικά σχόλια, γράφοντας: «Ο πατέρας μου ήταν εκεί πέντε χρόνια, όχι τρία και δεν με ενημέρωσε κανείς για την εκταφή! Πολύ εύκολα μπορούμε να κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε».

Η Μαρία Ψάλτη, συνεχίζοντας το ξέσπασμά της μέσω της «Espresso», λέει: «Και πείτε ότι εμένα δεν με έβρισκαν. Δεν βρήκαν ούτε τη σύζυγό του Χριστίνα, ούτε τον αδερφό του Γιάννη, ούτε την Καίτη Φίνου, με την οποία μιλάμε συνεχώς; Είναι απαράδεκτα πράγματα όλα αυτά και λυπάμαι που ο πατέρας μου θα κλαίει από εκεί πάνω που βρίσκεται με όσα συμβαίνουν στην πόλη την οποία αγάπησε και προσέφερε τόσα πολλά».

Ωστόσο, η «Espresso» επικοινώνησε και με τον αδερφό του Στάθη Ψάλτη, Γιάννη Ρώτα, ο οποίος βρίσκεται στο Γηροκομείο Αθηνών.

rotas 1

Ο Γιάννης Ρώτας

«Πρώτη φορά το ακούω από εσάς. Σας ευχαριστώ πολύ που με ενημερώσατε. Η ανιψιά μου πηγαίνει κάθε Σάββατο και ανάβει το καντηλάκι του. Προχθές μιλήσαμε και μου το ανέφερε, μάλιστα. Είναι τραγικό, ένας Στάθης Ψάλτης να μην έχει ούτε ένα μνήμα 2×2 για να μπορούμε να τον θυμόμαστε. Λυπάμαι πραγματικά, γιατί εκεί στου Ζωγράφου ο Στάθης ήταν και αντιδήμαρχος και είχε δώσει την ψυχή του». Στην ερώτησή μας, αν γνωρίζει η τελευταία του σύζυγος το θέμα της εκταφής, ανέφερε: «Ούτε ξέρω ούτε που με νοιάζει. Δεν μιλάω μαζί της».

Τα πιο σημαντικά