Μαρία Κορινθίου: Ποζάρει ως «Ελλάδα» του Ντελακρουά για εξώφυλλο περιοδικού

11 Απριλίου, 2022 9:31 ΜΜ
More videos

Μια ιδιαίτερη φωτογράφιση έκανε πρόσφατα η Μαρία Κορινθίου. Η ηθοποιός πόζαρε ως άλλη «Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» από το διάσημο πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά για το εξώφυλλο του περιοδικού ARTme, το οποίο είναι αφιερωμένο στην μεγάλη έξοδο του Μεσολογγίου, στις 10 Απριλίου του 1826.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Κορινθίου φόρεσε τα ρούχα της εποχής και πήρε ακριβώς την ίδια πόζα που βλέπουμε στον διάσημο πίνακα του Γάλλου ζωγράφου. Μάλιστα, ανέβασε τη φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας:

«Μία σημαντική ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, που σηματοδότησε την απελευθέρωση της από τον Τουρκικό ζυγό και υπήρξε καταληκτική για την νίκη της προς την ελευθερία. (…) Ο διάσημος Γάλλος ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά, φιλέλληνας και γοητευμένος από την Ελλάδα, εμπνεύστηκε από το ολοκαύτωμα του Μεσολογγίου και δημιούργησε μία σειρά από έργα που ευαισθητοποίησαν παγκόσμια και ανάγκασαν μέχρι και τις μεγάλες δυνάμεις να προβούν σε άμεσες λύσεις για την λήξη του πολέμου. (…) Εικονίζει την προσωποποίηση της ηρωικής Ελλάδας.

Φοράει ελληνική παραδοσιακή φορεσιά και είναι στραμμένη προς τον θεατή με τα χέρια σε στάση απόγνωσης αλλά και προσευχής, στέκει όρθια, περήφανα, επάνω στα ερείπια του Μεσολογγίου, που έχουν καταπλακώσει έναν αγωνιστή. Στο βάθος ένας άνδρας, αντίπαλος στρατιώτης με κίτρινο τουρμπάνι που συμβολίζει τον εχθρό καρφώνει μια σημαία στο έδαφος».