Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΜαρία Καρλάκη: «Το παıδί θέλει αγάπη και δεν κοιτάει αν είσαι άνδρας...

Μαρία Καρλάκη: «Το παıδί θέλει αγάπη και δεν κοιτάει αν είσαι άνδρας ή γυναiκα»

Μητέρα έγινε εδώ και λίγο καιρό η Μαρία Καρλάκη, η οποία μίλησε στην εκπομπή “Super Κατερίνα” του Alpha για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η γνωστή τραγουδίστρια πήρε ανοιχτά θετική θέση και εξήγησε το σκεπτικό της.

“Μου φαίνεται σαν ψέμα το ότι έχω γεννήσει. Είναι η πρώτη μου έξοδος μετά από δύο μήνες, νιώθω περίεργα, σαν να έχω αφήσει κάτι και να πρέπει να γυρίσω πίσω. Ήρθε ο πατέρας, έχουμε πολύ καλή επικοινωνία”, δήλωσε αρχικά η Μαρία Καρλάκη.

“Άλλο η αναπαραγωγική ικανότητα και άλλο η ικανότητα να είσαι γονέας. Το παιδί θέλει αγάπη και δεν κοιτάει αν είσαι άνδρας ή γυναίκα. Ακούστηκε ότι οι ομόφυλες γυναίκες θα έχουν περισσότερα ελαφρυντικά σε σχέση με τους γκέι άντρες. Θεωρώ ότι όποιο φύλο και να είναι ο άνθρωπος, έχει δικαίωμα να υιοθετήσει ένα παιδί γιατί είσαι άνθρωπος, ένα ον. Δεν πρέπει να σου κόβει κανένας αυτό το δικαίωμα.
Δηλαδή αν εγώ είμαι straight και εσύ είσαι straight, το παιδί όταν θα μεγαλώσει θα είναι straight; Δεν μπορεί να είναι γκέι; Δηλαδή όλοι οι γκέι από γκέι ζευγάρια γεννήθηκαν; Πώς έγινε αυτό ρε παιδιά; Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της υιοθεσίας και του γάμου ομόφυλων ζευγαριών”.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις της Γαίας Μερκούρη ότι ο άνθρωπος δεν είναι straight εκατό τις εκατό, σχολίασε: “Ο άνδρας και η γυναίκα είναι μια λέξη, την οποία λέξη την ορίσαμε εμείς. Το σύμπαν δεν σε όρισε εσένα κάτι. Άλλο γενετικά, το θηλυκό και το αρσενικό μόριο. Το λεξιλόγιο το εφηύρε ο άνθρωπος, όχι το σύμπαν. Είμαστε όντα, εγώ σήμερα μπορεί να θέλω να είμαι straight και αύριο να είμαι lesbian, δεν θα μου το απαγορεύσει κανείς”.

Τα πιο σημαντικά