Μαραθώνιος 2022: Πρώτη γυναίκα η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου – Νίκησε τον καρκίνο και τώρα «πάτησε» κορυφή

13 Νοεμβρίου, 2022 3:34 ΜΜ
More videos

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, στα 26 της χρόνια κέρδισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στις γυναίκες, με την ίδια να συγκινείται ιδιαίτερα και όχι άδικα!

Έζησε πολλά για να φτάσει στην κορυφή.

Από την απόλυτη οικογενειακή ευτυχία και τον γάμο της με τον επίσης Μαραθωνοδρόμο Γιάννη Γκρέκα και τη γέννηση του γιού στην λαχτάρα για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και συγκεκριμένα, με τον καρκίνο.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου είχε περιγράψει παλαιότερα σε συνέντευξή της:

«Λίγο μετά την γέννηση του γιου μου διαγνωστικά με μυελωειδές καρκίνο του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες της δεξιάς πλευράς του λαιμού.

Σίγουρα το να ακούς μια τέτοια διάγνωση στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη στο ότι θα τα καταφέρεις και πώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις. Έτσι ήταν και για εμένα.

Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου: Θα τα καταφέρεις!».

Μετά τον τερματισμό της η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου είπε τα εξής στην κάμερα:

«Είναι σαν όνειρο. Ένας αθλητής του Μαραθωνίου έχει ονειρευτεί άπειρες φορές να τερματίζει σε Μαραθώνιο. Άλλο όμως το όνειρο κι άλλο να το ζεις.

Χρειάζεται να ξεπεράσεις τα όρια, να δοκιμάσεις τον εαυτό σου για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του αγώνα. Είναι φανταστικο. Καλύτερο κι από το ομορφότερο όνειρο…».