Μανιάτης: «Εν μέσω εθνικού πένθους έφεραν τροπολογία για αυξήσεις στους μισθούς στελεχών κρατικών εταιρειών»

26 Ιουλίου, 2018 3:39 ΜΜ
More videos

Αποσύρθηκε η τροπολογία, που έδινε αύξηση 60% στις διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ, μετά την κατακραυγή, με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου να υποστηρίζει ότι αποσύρει την τροπολογία για να την επαναφέρει με καλύτερη διατύπωση.

Σύμφωνα με την τροπολογίαεξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα (μισθός γενικού γραμματέα υπουργείου) οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά πρόκειται για αυξήσεις έως 2.852 ευρώ σε Προέδρους ΔΕΚΟ.

Κατά την τροπολογία οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω προσώπων θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Δεδομένου ότι ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ. Με τη διάταξη λοιπόν αυτή, το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών κατά 60%.

Το θέμα κατήγγειλε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιάτης αναφέρει: “Ντροπή! Μέσα στο εθνικό πένθος, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, (ν)τροπολογία για αύξηση του μισθού των δεκάδων προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών, από 4.631€, σε 7.483€”.

Ακολουθήστε μας στο facebook: