Μάνα Μ. Παπαγεωργίου: «Δολοφόνησε το παιδί μου με τα χέρια του»

17 Σεπτεμβρίου, 2018 6:04 ΜΜ
More videos

Η ιστορία της δολοφονίας Παπαγεωργίου είναι μια απίστευτη ιστορία. Βγαλμένη απο σενάριο θρίλερ.

Η μάνα σήμερα ανάμεσα σε άλλα είπε στο ακροατήριο:

«Το παιδί μου το δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια…Είχα δυο οχιές μέσα στο σπίτι μου και έσκαψαν το λάκκο του παιδιού μου. Φάγανε το παιδάκι μου, δολοφόνοι, αλήτες ..».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την κατάθεσή της η μητέρα του Μ. Παπαγεωργίου , του νεαρού που δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2012. Η γυναίκα ξεκίνησε να εξιστορεί την συγκλονιστική ιστορία της απαγωγής του γιου της η σορός του οποίου μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί. Στο πλευρό της συγγενείς και φίλοι οι οποίοι κρατώντας φωτογραφίες του Μάριου γέμισαν ασφυκτικά τη δικαστική αίθουσα.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε με την παρότρυνση της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου να πουν την αλήθεια : «Ακολουθήσατε μια γραμμή στο πρωτόδικο δικαστήριο και ήταν καταδικαστική. Έχετε άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε , ίσως είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους» είπε η πρόεδρος απευθυνόμενη στους τρεις από τους κατηγορούμενους που κάθισαν σήμερα στο εδώλιο.

Η Βαρβάρα Θεοδωράκη επιτέθηκε φραστικά στον φερόμενο ως βασικό πρωταγωνιστή, τον 73χρονο οικογενειακό φίλο τους ο οποίος, όπως είπε, αποτελούσε πατρική φιγούρα για το γιο της και τη σύζυγό του.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην 9η Αυγούστου 2012 όταν ο Μάριος εξαφανίστηκε και εκείνη δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τους απαγωγείς οι οποίοι , είπε, της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ.

Ο πρώτος άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί του ήταν , όπως κατέθεσε, ο 73χρονος κατηγορούμενος στον οποίο είχε τυφλή εμπιστοσύνη αφού όπως της είχε πει «ήταν πράκτορας της CIA και είχε υψηλές γνωριμίες. Έδειχνε άνθρωπος με κύρος δεν φαινόταν φίδι… Μετά έμαθα ότι δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση και ζούσε από τις λαμογιές… Στον μόνο που είχα εμπιστοσύνη ήταν ο δολοφόνος…Θεωρούσα ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία ειδοποιώντας το δολοφόνο…Πιστεύω ότι έβαλαν το παιδί νεκρό στο πορτ παγκάζ …Ζητούσα να του μιλήσω και μου έλεγαν «είναι μακριά» . Με πίεζαν να μαζέψω τα χρήματα . Ήξεραν την περιουσιακή μου κατάσταση… Να μου πείτε , σας παρακαλώ, που βρίσκονται τα κόκαλα του παιδιού μου , να πηγαίνω να του μιλάω …Δεν θέλω να βλέπω τον αλήτη , το φονιά … Εγώ φταίω για όλα. Του είχα πει τα πάντα για την περιουσία μας».

Πρωτόδικα, ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ η σύζυγος του σε κάθειρξη 18 ετών. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών. Η δίκη διεκόπη για τις 15 Οκτωβρίου καθώς η γραμματέας συμμετέχει στην αποχή των δικαστικών υπαλλήλων.

Πηγή dikastiko.gr