Μάνα και κόρη στις ορέξεις του Φιλιππίδη: Έδειχνε και σε εκείνη το μόpιό του μέσα στα καμαρίνια

6 Ιουλίου, 2022 12:25 ΜΜ
More videos

«Μητέρα επιζήσασας» δήλωσε ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα η μητέρα της πρώτης γυναίκας που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό. Η μάρτυρας περιέγραψε πως η ίδια στάθηκε η αφορμή για να γνωρίσει τον Πέτρο Φιλιππίδη η κόρη της, αφού ήταν συνεργάτες, ενώ υποστήριξε ότι είχε παρενοχλήσει και την ίδια.

Οπως είπε στο δικαστήριο, της τηλεφώνησε και, μεταξύ άλλων, της είπε «Ποτέ θα σου γ**** το κ****», υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως της έκανε πλάκα και πως ήθελε να την ανεβάσει ως γυναίκα. Σε άλλο περιστατικό η μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο κατηγορούμενος μπροστά σε άλλους, στο καμαρίνι του, της πρόταξε το γεννητικό όργανο, με τη γυναίκα να του απαντά «ηρέμησε, έχω δει και καλύτερα», ενώ σε άλλη περίπτωση της έλεγε, αν θέλει, «να το μυρίσει». «Τον απέφευγα, δεν με ενοχλούσε. Ηταν αυτά μόνο τα λεκτικά» είπε η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας.

7998 PETROS FILIPIDIS 1442022

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, ο Πέτρος Φιλιππίδης πρότεινε στην ίδια να γραφτεί η κόρη της στη σχολή υποκριτικής όπου δίδασκε εκείνος. «Μου είπε πως θα διδάξει ο ίδιος σε σχολή και να γραφτεί εκεί το παιδί. Ξεκίνησαν τα μαθήματα και τον ρώτησα πώς τη βλέπει. Εκείνος είπε πως “έχει τη σπίθα!” Κάποια μέρα, όταν τελείωσαν το μάθημα, την έφερε με το αυτοκίνητο στο θέατρο όπου είχαμε την παράσταση. Το παιδί ήταν πολύ ευχαριστημένο στη σχολή» περιέγραψε και συνέχισε αναφερόμενη στο 2008, όταν ο κατηγορούμενος την κάλεσε στο καμαρίνι μαζί με την κόρη της, που τον εμπιστευόταν.

«Με φώναξαν στο καμαρίνι κι εκείνος μου λέει: “Δεν έχει πουλήσει ναρκωτικά, δεν έχει σκοτώσει, αλλά έχει κάνει ένα γάμο!” Η κόρη μου είπε ότι ντρεπόταν να μου το πει και πως ήταν μια νεανική τρέλα» είπε η μάρτυρας, σημειώνοντας πως ο κατηγορούμενος της έλεγε: «Το παιδί σου είναι και παιδί μας».

filippidis 3

Η μητέρα της καταγγέλλουσας μίλησε και για μια συνάντηση που είχε τον Οκτώβριο του 2010 με τη σύζυγο του κατηγορουμένου. «Είδα στον χώρο την Ελπίδα Νίνου. Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει: “Εδώ είσαι εσύ; Ηθελα να σε πάρω τηλέφωνο!” Βγήκαμε έξω μαζί με τον Μπιμπίλα. “Τι έχει συμβεί με την κόρη σου και τον Πέτρο;” Εγώ ταράχτηκα. Αρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. “Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε” μου είπε. Της λέω ότι “δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου. Ενα πράγμα θέλω να μου πεις… είχαν σχέση;”» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας το ανέφερε σαν να συμβαίνει το 2010; Έτσι όπως το λέτε, φαίνεται σαν να συνέβαινε το 2010.

Μάρτυρας: Μου έλεγε ότι «δεν με ενδιαφέρει, αν έχει γίνει η διείσδυση».

Πρόεδρος: Γιατί να σας το πει δύο χρόνια μετά;

Μάρτυρας: Εγώ της είπα ότι την απατά, έχει υποστεί τόσα και ότι μου λέει πως η κόρη μου ορέχτηκε αυτόν; Αυτή μου έλεγε ότι ξέρει ότι κάτι υπάρχει.

Πρόεδρος: Ναι, αλλά είναι σαν να συνέβαινε τότε, όπως τα λέτε.

Μάρτυρας: Έτσι τα έλεγε. Ηταν παρανοϊκό αυτό που ζούσα. Πήγα να δω το παιδί μου και της είπα τι μου είπε η Νίνου. Το παιδί μου λέει ότι «δεν μπορούσα να σου πω ότι είναι μ@@@ και παρενοχλητικός και μου στέλνει μηνύματα».

filippidis 4

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η κόρη της τής μίλησε ανοιχτά το 2021 για σωματική παρενόχληση και ξέσπασε: «Εχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί; Την έστειλα εγώ να τη βιάσει, το καταλαβαίνετε; Την έστειλα εγώ με χαρά σε αυτόν!» Σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας σχετικά με το γιατί περιέγραψε χαρούμενη την κόρη της, όταν πήγε, μετά τον πρώτο βιασμό, να συναντήσει τον Φιλιππίδη, η μάρτυρας απάντησε: «Τη ρώτησα τι σκέφτηκε και γιατί πήγε. Μου είπε πως θεώρησε πως θα της ζητήσει συγγνώμη».

Πηγή: espressonews