Μαμάδες θήλασαν δημόσια στο Ζάππειο για 8η συνεχή χρονιά

5 Νοεμβρίου, 2017 6:54 ΜΜ
More videos

Με χιλιάδες μητέρες να θηλάζουν τα μωράκια τους στα σκαλιά του Ζαπείου, να χαμογελούν στον φακό και να βγάζουν φωτογραφίες, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας για 8η συνεχή χρονιά.

Σε δηλώσεις τους οι υπεύθυνοι υπογράμμισαν πως ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».

Παράλληλα μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό ενώ έγιναν και συζητήσεις σχετικές με τις πρώτες επαφές των μαμάδων με τα βρέφη τους.

Προτρέποντας έτσι και τις άλλες μητέρες να μην φοβούνται να θηλάσουν τα παιδιά τους και να προτιμούν τον φυσικό τρόπο διατροφής από την αγορά σκευασμάτων, μητέρες από περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας πραγματοποίησαν τον προηγούμενο και αυτόν τον μήνα δημόσιο θηλασμό στις πόλεις τους.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση έγινε στο Ζάππειο ενώ συμμετείχαν με δικές τις κατά τόπου εκδηλώσεις και πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη:

Άργος

Kόρινθος:

[newsit] [lifo] [thema] [cnn] [ief]