Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΜάκης Βορίδης: «Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική για τον γάμο των...

Μάκης Βορίδης: «Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική για τον γάμο των ομοφυλόφιλων»

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα νέα νομοσχέδια της κυβέρνησης, για το κόμμα των Σπαρτιατών αλλά και για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλήθηκε μάλιστα να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον γάμο των ομοφυλόφιλων στην ομοφυλόφιλων.

Σε σχέση με το κατά πόσο λειτούργησε η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό των ναζιστών από την εκλογική αναμέτρηση, τη στιγμή που τελικά οι Σπαρτιάτες με δεσμούς με τον Κασιδιάρη κατάφεραν να μπουν στη Βουλή, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι η νομοθετική ρύθμιση λειτούργησε.
«Η νομοθετική ρύθμιση δούλεψε γιατί ο Κασιδιάρης αποκλείστηκε από τη Βουλή και δεν είναι ο ίδιος στην ηγεσία του κόμματος, τουλάχιστον φανερά. Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι σωστή γιατί στον χρόνο της ανακήρυξης του κόμματος δεν ήταν φανερή κάποια σύνδεση με τον Κασιδιάρη».

Σε σχέση με τη στάση των Σπαρτιατών αυτή αξιολογείται συνεχώς, σημείωσε και πρόσθεσε ότι φαίνεται το συγκεκριμένο κόμμα να κάνει μια προσπάθεια, με δεδομένο πως έχει πάνω του το στίγμα στήριξης Κασιδιάρη, να εμφανιστεί ως υπερθεσμικό και με συνεχής αναφορές στη Δημοκρατία και προσπαθούν με την εικόνα τους να είναι κατευναστικοί.

Σε ερώτημα για το εάν θα υπάρξει και κάποια πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για να αποκλειστεί ο Κασιδιάρης από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο κ. Βορίδης είπε ότι δεν θα ήθελε προς το παρόν να τοποθετηθεί, αν και σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει αντίφαση στο εσωτερικό της έννομης τάξης, δηλαδή «δεν μπορεί κάποιος να είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης και από την άλλη να κάνει τον αρχηγό πολιτικού κόμματος».

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αναφέρθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις, λέγοντας πως τα περισσότερα από τα μέτρα είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά.

«Το ζήτημα της εντιμότητας για εμάς είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να είμαστε από τις κυβερνήσεις που ό,τι λέμε το κάνουμε».

Ο κ. Μάκης Βορίδης μίλησε για τη νέα σύνθεση της Βουλής, λέγοντας πως αυτή είναι μία διαφορετική Βουλή, με μία ισχυρή παρουσία της ΝΔ.

«Δεν είναι μεγάλη διαφορά στα άτομα συγκριτικά με τις άλλες φορές αλλά φαίνεται περισσότερο γιατί είναι αποδυναμωμένη η αξιωματική αντιπολίτευση και έχουμε τον κατακερματισμό σε μικρότερα κόμματα από 8-9 βουλευτές στο καθένα».

Για το ΕΚΑΒ
Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης, αναφέρθηκε στις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, λέγοντας πως πλέον υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχει μία συμπληρωματική δράση της Πυροσβεστικής και του στρατού σε περίπτωση άμεσης διάσωσης.

«Αυτό δεν αναιρεί μία άλλη πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει, το να διαμορφώσουμε δηλαδή, ένα σώμα για θέματα διάσωσης και άμεση παρέμβαση. Το δεύτερο είναι πως υπάρχει αυτό που ψηφίσαμε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου και αφορά και τους 250 που θα προσληφθούν με άμεση διαδικασία προκειμένου να καλύψουν κενά αλλά και ο προγραμματισμός προσλήψεων».

Αναφορικά με την περίπτωση του σερβιτόρου στη Ρόδο, και τους ελέγχους που γίνονται στα καταστήματα, ο κ. Βορίδης είπε υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για να εποπτεύονται όλα.

«Ο μηχανισμός σε έναν βαθμό κινείται αυτεπάγγελτα αλλά και κυρίως κινείται με μηνύσεις».

«Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική για τον γάμο των ομοφυλόφιλων»
Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τον γάμο των ομοφυλόφιλων, λέγοντας πως στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ισότητα υπάρχει και ο γάμος των ομοφυλόφιλων.

«Δεν είναι θέμα εκκλησίας γιατί αφορά πολιτικό γάμο. Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική και το είχα ξαναδηλώσει και όταν είχε έρθει το σύμφωνο το είχα καταψηφίσει. Ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνει σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα δούμε πότε θα είναι αυτό».

«Το βαθύ πρόβλημα είναι πως έχουν αποδοκιμαστεί στον λαό με μία συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων»

Αναφορικά με το ποιον θεωρεί ότι μπορεί να γίνει πολιτικός αρχηγός στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάκης Βορίδης απάντησε χαρακτηριστικά:

«Δεν έχω τόσο προχωρημένα γούστα για να πω ποιος θα ήθελα να μπει αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ. Το να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ‘’Mission Impossible’’. Αυτό που είναι κρίσιμο είναι πως υπάρχει στρατηγικό πρόβλημα της Αριστεράς. Άρα το ζήτημα ξεπερνά τα πρόσωπα. Το βαθύ πρόβλημα είναι πως έχουν αποδοκιμαστεί στον λαό με μία συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων. Εννοώ ο λαός άκουσε ένα πρόγραμμα πλειοδοσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το καταψήφισε».

Τέλος, ο κ. Βορίδης είπε πως δεν συζητάνε επί του παρόντος θέματα εκλογικού νόμου για τις Ευρωεκλογές

Τα πιο σημαντικά