Μάκης, Βαγγέλης, Άλεξ, Θύμιος. Η τραγική λίστα με τα θύματα bullying στην χώρα μας δεν έχει τελειωμό

18 Μαΐου, 2022 10:05 ΜΜ
More videos
Πόσους ακόμη θα θρηνήσουμε από bullying;

Ο Βαγγέλης, ο Θύμιος, ο Μάκης… Τρία νέα παιδιά-θύματα bullying που πλέον ξέρουμε με το μικρό τους όνομα.

Τρία παιδιά που μάθαμε το όνομά τους, όχι όμως για καλό. Όλοι τους θύματα ενός άγριου εκφοβισμού στο σχολείο, στη σχολή, στη γειτονιά.

Θύματα μιας βίας με διαφορετική αλλά παρόμοια, ίσως, τραγική κατάληξη.

Η τραγική ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έβαλε τέλος στη ζωή του το 2015 καθώς δεν άντεξε τον εκφοβισμό από μερικούς Κρητικούς «λεβέντες» συμφοιτητές του που του ασκούσαν συστηματικά σωματική, λεκτική αλλά και ψυχολογική βία χωρίς κανέναν να επέμβει.

Δεν άντεξε και αποφάσισε να βάλει ο ίδιος τέλος στο μαρτύριό του, να αποφασίσει ο ίδιος πώς θέλει να τελειώσει αυτή η πικρή ιστορία.

Μέχρι σήμερα, κανένα «παλληκάρι» δεν έχει πληρώσει για τον πόνο που προκάλεσε.

Βαγγέλης Γιακουμάκης

Ο Θύμιος, άλλο ένα θύμα bullying

Εδώ και λίγες ημέρες, δύο νέες υποθέσεις bullying συγκλονίζουν ξανά την μικρή μας κοινωνία.

Ο Θύμιος, ένας 39χρονος από τον Πύργο εξαφανίστηκε μετά τον εκφοβισμό που δέχεται εδώ και χρόνια.

Ο λόγος; Ένα τροχαίο ατύχημα που τον παραμόρφωσε και τον ανάγκασε να μιλάει και τρώει με μηχανική υποστήριξη. Ο ίδιος μάλιστα φορά μάσκα για να κρύβει το πρόσωπό του…

Ο Θύμιος είναι άλλο ένα θύμα εκφοβισμού, από μια ομάδα τραμπούκων που τον παρενοχλούν ρίχνοντας ακόμη και φωτοβολίδες στο σπίτι του. Μια παρέα άνανδρων συντοπιτών του που βρήκαν αστείο να ενοχλούν έναν άνθρωπο και να παίζουν με τον πόνο και την υγεία του.

Ο Θύμιος από τον Πύργο / Φωτογραφία: patrisnews

Μάλιστα, όταν ο 39χρονος βγήκε από το σπίτι του και προσπάθησε να αμυνθεί με ένα μπαστούνι εκείνοι τράβηξαν ένα βίντεο που ανέβασαν στα social media παρουσιάζοντάς τον ως μανιακό που τους κυνηγάει με πριόνι για να τους κάνει κακό.

Και ενώ ο Θύμιος ζήτησε από την αστυνομία να τον προστατέψει, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Αντ’ αυτού, ο Θύμιος εξαφανίστηκε, έφυγε μακριά από όλους και από όλα που του κάνουν κακό, χωρίς να ξέρει κανείς αν είναι καλά…

Τραγωδία με αυτοκτονία 14χρονου στα Κάτω Πατήσια

Ο 14χρονος Μάκης από τα Κάτω Πατήσια αυτοκτόνησε την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι του με μια ζώνη που έδεσε στον λαιμό του. Το παιδί αποφάσισε να κόψει το νήμα της ίδιας του της ζωής με αυτόν τον τραγικό τρόπο.

Ο 14χρονος φαίνεται πώς έπεφτε συχνά θύμα bullying στο σχολείο του. Άλλο ένα παιδί που βίωσε τον σχολικό εκφοβισμό από νταήδες και δεν άντεξε την τεράστια ψυχολογική πίεση…

Το «αντίο» των συμμαθητών του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια

Η μάστιγα της εποχής

Αυτή η μάστιγα που δεν λέει να εκλείψει από την κοινωνία μας. Η κοροϊδία και η βία που παίρνουν τέτοιες διαστάσεις και πνίγουν τους ανθρώπους, όσο δυνατοί κι αν είναι. Που τους κάνουν να βρίσκουν «καταφύγιο» και λύτρωση στο να κάνουν κακό στον εαυτό τους, βάζοντας τέλος στο μαρτύριό τους…

Η κοινωνία, η πολιτεία και η παιδεία είναι αυτές που έχουν υποχρέωση και καθήκον να χτυπήσουν αυτό το ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας και απειλεί τους νέους ανθρώπους.

Πολλά και δραστικά μέτρα πρέπει να παρθούν πριν να είναι πολύ αργά και για τον Θύμιο…

Πηγή: thestandard,gr