Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΜακελεıό στη Γλυφάδα: Τα τελεuταiα λόγια του δράστn πριν σκοpπiσει το θάνaτο,...

Μακελεıό στη Γλυφάδα: Τα τελεuταiα λόγια του δράστn πριν σκοpπiσει το θάνaτο, πώς γλiτωσε η αδερφή της εφοπλiστριας

Το μακελειό στην ναυτιλιακή στη Γλυφάδα, με τρία θύματα από έναν Αιγύπτιο, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε, σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη στο πανελλήνιο.

Μια συγκυρία της στιγμής, έσωσε την αδερφή της Μαρίας Καρνέση και σύζυγο του δεύτερου νεκρού, Αντώνη Βλασσάκη, καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φύγει από το γραφείο της και κατάφερε μαζί με περίπου 30 ακόμα άτομα, να βγει από το κτήριο, παρά το γεγονός ότι την έψαχνε ο Αιγύπτιος δολοφόνος με την καραμπίνα.
Ειδικότερα, ήταν πέντε λεπτά μετά τις 10 το πρωί και ο 75χρονος αλλοδαπός με το ασημί Nissan Χ Trail, ο οποίος δούλευε 36 χρόνια στη ναυτιλιακή ως φροντιστής των οικιών των ιδιοκτητών και οπλισμένος με μια καραμπίνα και ένα πιστόλι, ανοίγει την είσοδο της εταιρείας με την μαγνητική κάρτα που διέθετε και κατευθύνεται στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου, στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Αρτεμισίου.Ο λόγος που όπλισε το χέρι του δολοφόνου για το μακελειό στη ναυτιλιακή

Βάζει την καραμπίνα σε μια σακούλα και ανεβαίνει στο ισόγειο, όπου έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εργαζόμενο που γνώριζε πως είχε απολυθεί πριν μια εβδομάδα και έκπληκτος τον ρωτάει «Άρη τι κάνεις εδώ;» για να πάρει τη σοκαριστική απάντηση «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Τώρα θα δεις τι θα πάθουν. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω».

Ανεβαίνει στον πάνω όροφο και έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη 77χρονη Μαρία Καρνέση και τον 80χρονο άνδρα της αδερφής της, Αντώνη Βλασσάκη. Σηκώνει το όπλο, πυροβολεί εξ επαφής τη γυναίκα στο κεφάλι και στο σώμα τον γαμπρό της και έναν πρώην καπετάνιο, 75 ετών και εργαζόμενο στην εταιρεία, ο οποίος προσπάθησε να μπει στη μέση και να του πάρει την καραμπίνα.
Ακούγοντας τους τρεις πυροβολισμούς, οι περίπου 30 εργαζόμενοι, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κτήριο, έτρεχαν για να ξεφύγουν από τον Αιγύπτιο μακελάρη, Μπουράυ Αντέλ Αριστείδη και μάλιστα, δυο εργαζόμενες στη ναυτιλιακή, πάνω στον πανικό τους, κρύβονται στις τουαλέτες.

Εκείνη την ώρα, η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, Δέσποινα Καρνέση, συμπτωματικά λείπει από το γραφείο της και ακούγοντας τους πυροβολισμούς, ακολουθεί τους υπαλλήλους που έτρεχαν να αποδράσουν, βγαίνει έξω από το κτήριο και με τη βοήθεια των αστυνομικών, που έχουν ήδη φτάσει στο σημείο, καταφέρνει να σώσει τη ζωή της.
Ο Αιγύπτιος δολοφόνος, από την Αλεξάνδρεια, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε βαπτιστεί και είχε λάβει το όνομα «Άρης» από την οικογένεια των ιδιοκτητών της ναυτιλιακής, αρχίζει να ψάχνει τους χώρους για να βρει και την Δέσποινα Καρνέση για να τη σκοτώσει.

Όταν τελικά δεν τη βρίσκει, κατεβαίνει στο υπόγειο και αυτοκτονεί με την καραμπίνα.

Δυο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς βρίσκονταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Τα πιο σημαντικά