Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΜακεδονία σημαίνει Ελλάδα - Το υπογράφουμε όλοι

Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα – Το υπογράφουμε όλοι

Η διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών, μέσω της σελίδας onomasia.gr, βρίσκεται σε εξέλιξη με αίτημα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επ’ ουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα».

Η συγκέντρωση υπογραφών αποτελεί  πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, της Παμμακεδονικής  Ένωσης ΗΠΑ και του International Hellenic Association, ενώ οι ίδιοι φορείς στηρίζουν και το συλλαλητήριο  έξω από τον  Λευκό Πύργο, το απόγευμα της Κυριακής 21/1/2018, το οποίο διοργανώνει  η «Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν».

Το συλλαλητήριο τελεί υπό την «ευλογία» του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος να τεθεί επικεφαλής κινητοποιήσεων κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του κατά τη χθεσινή τελετή του αγιασμού των υδάτων  στον Θερμαϊκό. «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία» δήλωσε –υιοθετώντας το moto της καμπάνιας συγκέντρωσης υπογραφών συνεχίζοντας: «Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους, σεβόμεθα τις απόψεις των άλλων όταν είναι συμφέρουσες για αυτούς, αλλά όχι μόνο γι αυτούς, αλλά πρέπει να είναι προηγουμένως και για μας».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην τελετή του αγιασμού των υδάτων, έδωσε και αυτή το μήνυμα ότι «η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

939e22c9e4ffb9dcf9f3102b2ffc3c9b 10

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον μητροπολίτη Άνθιμο κινήθηκε και η υφυπουργός  Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά που δήλωσε με νόημα:

«Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και ο Πάνος ο Καμμένος, και ως αρχηγός του κόμματος αλλά και ως υπουργός Άμυνας, και εγώ η ίδια ως υπουργός Μακεδονίας Θράκης πιστεύουμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα αυτό για δικούς του σκοπούς, και επομένως θα δώσουμε τη μάχη μας» .Τα πιο σημαντικά