Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
διάφοραΜαγκάιβερ γιατρός σώζει μικρό παιδί με κρίση άσθματος κατά τη διάρκεια πτήσης!

Μαγκάιβερ γιατρός σώζει μικρό παιδί με κρίση άσθματος κατά τη διάρκεια πτήσης!

Αν πετάτε χιλιάδες πόδια ψηλά με το αεροπλάνο και δείτε ένα παιδάκια να έχει κρίση άσθματος χωρίς φαρμακευτική αγωγή, τι θα κάνατε; Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο νεφελοποιητή.

Αυτό το δίλημμα αντιμετώπισε ο γιατρός ρομποτικής χειρουργικής  Khurshid Guru όταν βρισκόταν στο αεροπλάνο από την Ισπανία με προορισμό τις ΗΠΑ. Ο γιατρός είχε παρακολουθήσει ένα ιατρικό συνέδριο στην Ισπανία και πήρε την υπερατλαντική πτήση για το σπίτι του όταν έγινε το συμβάν. Είχαν περάσει 4 ώρες από τις 7 της πτήσης όταν άκουσε πως ένα μικρό παιδάκι υπέφερε από κρίση άσθματος και δεν είχε φαρμακευτική αγωγή. Οι γονείς του από λάθος έβαλαν το φάρμακο στις αποσκευές τους. Παρόλο που ο Guru δεν ασχολείται με νεαρούς ασθενείς, δεν δίστασε να προσφέρει τη βοήθειά του.

Ο γιατρός Khurshid Guru είναι Διευθυντής Ρομποτικής Χειρουργικής στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Roswell Park της Νέας Υόρκης.

mcgyver-doctor-1

Το αεροπλάνο είχε αναπνευστήρα άσθματος μόνο για ενήλικες και τότε ο γιατρός αναγκάστηκε να δημιουργήσει έναν αυτοσχέδιο νεφελοποιητή με μια φιάλη οξυγόνου, ένα πλαστικό μπουκάλι, ένα ποτηράκι και μονωτική ταινία. Ο Guru ένωσε τον αναπνευστήρα και τη φιάλη οξυγόνου στο πλαστικό μπουκάλι ώστε το παιδί να μπορεί να αναπνέει και από τα δύο ταυτόχρονα. Σε λιγότερο από μια ώρα το παιδί έδειξε σημάδια βελτίωσης.

mcgyver-doctor-2

mcgyver-doctor-3

Ο γιατρός δημιούργησε έναν αυτοσχέδιο νεφελοποιητή με μια φιάλη οξυγόνου, τον αναπνευστήρα ενηλίκων, ένα πλαστικό μπουκάλι, ένα ποτηράκι και μονωτική ταινία.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για τη συσκευή που έφτιαξε ο γιατρός Guru.

Ήταν καθαρή τύχη για τους γονείς που ο γιατρός βρισκόταν στο κατάλληλο σημείο τη σωστή στιγμή αλλιώς το παιδί τους θα υπέφερε. Ας γίνει μάθημα προς όλους τους γονείς ώστε να είναι περισσότερο προσεκτικοί με τα φάρμακα των παιδιών τους.

 Τα πιο σημαντικά