Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
χρήσιμαΜαγειρική σόδα: Εφτά τρόποι για να τη χρησιμοποιήσετε στο πλυντήριο

Μαγειρική σόδα: Εφτά τρόποι για να τη χρησιμοποιήσετε στο πλυντήριο

Αν θέλετε να δώσετε μια εξτρά λάμψη στα χρώματα των ρούχων σας και να κάνετε τα λευκά σας ακόμα πιο λαμπερά, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα στο πλυντήριο μαζί με το συνηθισμένο σας απορρυπαντικό.

Η μαγειρική σόδα, γνωστή για τις φυσικές της αποσμητικές και καθαριστικές ιδιότητες, μπορεί επίσης να μαλακώσει το νερό, επιτρέποντας σας έτσι να χρησιμοποιείτε λιγότερη ποσότητα απορρυπαντικού. Αυτός ο τρόπος, δεν αυξάνει μόνο την αποδοτικότητα του πλυντηρίου σας, αλλά βοηθά και στη διατήρηση της καθαριότητας της συσκευής.

Λευκά και ανοιχτόχρωμα Προσθέστε ½ φλυτζάνι μαγειρική σόδα στην πλύση μαζί με το απορρυπαντικό. Θα τα λευκάνει περισσότερο και θα απομακρύνει όλες τις μυρωδιές.

Οξέα Λεκέδες από οξέα πάνω στα ρούχα, μπορούν να προκύψουν από διάφορα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των: αντιοξειδωτικού για σιφόνια, οξύ από μπαταρία, καθαριστικό τουαλέτας, εμετό, ούρα. Ξεπλύνετε γρήγορα τους λεκέδες και ρίξτε πάνω τους σόδα για να ουδετεροποιηθεί το οξύ. Αν το οξύ έχει στεγνώσει, χρησιμοποιήστε και πάλι σόδα πριν το πλύνετε στο πλυντήριο.

Μαρκαδόροι Αν τα ρούχα σας έχουν λεκέδες από μαρκαδόρους και μπογιές, υπάρχει ελπίδα για να απομακρύνετε την… τέχνη από πάνω τους. Πλύνετε τα ρούχα σε πολύ ζεστό νερό και προσθέστε ½ φλυτζάνι μαγειρική σόδα.

Παλιά λινά Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για να απομακρύνετε τους λεκέδες που έχουν δημιουργηθεί λόγω παλαιότητας. Επειδή είναι φυσικό καθαριστικό, μπορείτε να της εμπιστευτείτε τα παλιά σας λινά για να τα κάνει λευκότερα και φωτεινότερα.

Μαλακώνει τα ρούχα Αντί να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό, προσθέστε ½ φλυτζάνι σόδα στη πλύση. Λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό και είναι ιδανική για όσους έχουν αλλεργίες στα χημικά του πλυντηρίου.

Οσμές Προσθέστε ½ φλυτζάνι σόδα στην πλύση και θα δείτε τις μυρωδιές από τα ρούχα να εξαφανίζονται.  Δοκιμάστε το σε ρούχα του γυμναστηρίου, πετσέτες με υγρασία, αλλά και μαγιό που μυρίζουν χλώριο. Αν τα ρούχα σας μυρίζουν ιδρώτα ή καπνό, μπορείτε να τα αφήσετε να μουλιάσουν μέσα σε διάλυμα σόδας (δηλαδή σόδα με νερό) τη νύχτα και να τα πλύνετε την επόμενη μέρα.

Πλυντήριο Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το εσωτερικό του πλυντηρίου σας. Εάν βρείτε οποιοδήποτε λεκέ, ακόμη και κολλημένη τσίχλα, μέσα στον κάδο, απλά ανακατέψτε λίγη μαγειρική σόδα με νερό για να φτιάξετε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στην επίμαχη περιοχή και τρίψτε απαλά. Θα μείνετε έκπληκτοι από το πόσο εύκολα και αποτελεσματικά αφαιρείται η βρωμιά!

πηγή: spirossoulis.com

Τα πιο σημαντικά