Μαγευτικές ανθισμένες κερασιές γεμάτες χρώμα στην Ιαπωνία!

15 Μαρτίου, 2015 3:07 ΠΜ
More videos

H ανθισμένη κερασιά (ή αλλιώς sakura) συνδέεται κυρίως με τον πολιτισμό των ιθαγενών της Ιαπωνίας.

Αυτά τα δέντρα ανθίζουν σε όλη την κάθε άνοιξη και όλοι έχουμε δει πολλές εκπληκτικές εικόνες τους αλλά η ομορφιά τους ποτέ δεν παλιώνει.

Έτσι και φέτος πιστές στο ραντεβού τους, οι κερασιές άνθισαν στην Ιαπωνία και δημιούργησαν μερικά από τα ωραιότερα φυσικά σκηνικά.

Στην Ιαπωνία, η άνθηση της sakura αρχίζει τον Απρίλιο, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας ανακοινώνει κάθε χρόνο τα νέα από το μέτωπο sakura».

Το άνθος της κερασιάς είναι συνδεδεμένο με την αρχαία ιαπωνική παράδοση της hanami ή πικνίκ κάτω από μια κερασιά, και για το λόγο αυτό χιλιάδες Ιάπωνες οργανώνουν ένα παρόμοιο event κάτω από ένα δέντρο με τους αγαπημένους τους.

Κάτι παρόμοιο με τις κερασιές συμβαίνει και στην Κίνα και την Κορέα, ωστόσο τα ηνία κατέχει η Ιαπωνία, που διαθέτει χωρίς αμφιβολία εκπληκτικής ομορφιάς πάρκα με κερασιές, ενώ τα δέντρα αυτά θα τα βρει ο επικέπτης στην άκρη των δρόμων, κοντά σε κανάλια αλλά και σε αστικές περιοχές.

cherry-blossom-sakura-1 cherry-blossom-sakura-2 cherry-blossom-sakura-3 cherry-blossom-sakura-4 cherry-blossom-sakura-5 cherry-blossom-sakura-6 cherry-blossom-sakura-7 cherry-blossom-sakura-8 cherry-blossom-sakura-9 cherry-blossom-sakura-11 cherry-blossom-sakura-12 cherry-blossom-sakura-13 cherry-blossom-sakura-14 cherry-blossom-sakura-16 cherry-blossom-sakura-17 cherry-blossom-sakura-18 cherry-blossom-sakura-22 cherry-blossom-sakura-24 cherry-blossom-sakura-27 cherry-blossom-sakura-30 cherry-blossom-sakura-31

Ακολουθήστε μας στο facebook: