Το λυπηρό αντίο ενός πατέρα στα δίδυμα μωρά του στη Συρία κάνει το γύρο του διαδικτύου

7 Απριλίου, 2017 12:28 ΠΜ
More videos

Ο πατέρας κρατά αγκαλιά τα μόλις 9 μηνών δίδυμα παιδιά του, την Άγια και τον Αχμέντ, το καθένα στο ένα του χέρι. Τους χαϊδεύει τα μαλλιά, πνίγοντας τα δάκρυά του και μουρμουρίζοντας «Πείτε αντίο, μωρά μου, πείτε αντίο» στα άψυχα κορμιά τους.

Η φωτογραφία αυτή που κάνει από χθες το γύρο του διαδικτύου, τραβήχτηκε στις 4 Απριλίου, μετά την επίθεση με χημικά στη Συρία.

BuzzFeed

Ο Αμπντέλ Χαμίντ Αλ Γιουσέφ έχασε τα δυο του παιδιά, τη γυναίκα του και άλλους συγγενείς στην χημική επίθεση της Τρίτης στη βόρεια συριακή πόλη Χαν Σεϊχούν, που σκότωσε τουλάχιστον 72 άτομα.

Στο πλάνο που έδωσε στη δημοσιότητα το Associated Press, ο Αλ Γιουσέφ κάθεται στο μπροστινό κάθισμα ενός φορτηγού με τα δίδυμα παιδιά του, τα μάτια του κατακόκκινα την ώρα που ζητά από τον ξάδερφό του Αλάα να τραβήξει σε βίντεο το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του προς αυτά.

Όταν πραγματοποιήθηκε η αεροπορική επιδρομή, «ήμουν ακριβώς δίπλα τους και τα μετέφερα έξω από το σπίτι μαζί με τη μητέρα τους» δήλωσε στο Associated Press ο 29χρονος Αλγιουσέφ.

«Είχαν τις αισθήσεις τους στην αρχή, αλλά 10 λεπτά αργότερα μπορούσαμε να μυρίσουμ την μυρωδιά». Τα δίδυμα και η γυναίκα του, Νταλάν Αχμέντ, αρρώστησαν.

Τους πήγε στο παραϊατρικό προσωπικό και νομίζοντας πως θα ήταν εντάξει, πήγε να ψάξει για το υπόλοιπο της οικογένειά του.

Βρήκε τα άψυχα σώματα δύο εκ των αδερφών του, δύο ανίψια του και μία ανιψιά του, αλλά και φίλους και γείτονες. «Δεν μπορούσα να σώσω κανέναν, ήταν όλοι νεκροί» είπε.

Δείτε το βίντεο

Αργότερα του είπαν πως η γυναίκα του και τα παιδιά τους είχαν πεθάνει κι αυτά.

«Ο Αμπντέλ Χαμίντ είναι σε πολύ κακή κατάσταση» δήλωσε ο ξαδερφός του Αλάα. Υποβάλλεται σε θεραπεία για την έκθεση στην τοξίνη. «Αλλά είναι συντετριμμένος από την μαζική απώλεια στην οικογένειά του».

[ethnos] [huffingtonpost]

Ακολουθήστε μας στο facebook: