Λύγισαν πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα «Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά»

3 Δεκεμβρίου, 20229:03 ΜΜ
More videos

Έπειτα από φανερή ενόχληση της Σταματίας Γεωργαντή με την παρουσία δημοσιογράφων στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου, ακολούθησε μια πιο ήρεμη προσέγγιση στα ΜΜΕ και μαζί με τον σύζυγο της πατέρα Αντώνιο.

Θυμίζουμε ότι το πρωί έγινε γνωστό πως ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σέβης, παρήγγειλε στην οικονομική αστυνομία γενικευμένο πλήρη και σε βάθος έλεγχο στα οικονομικά της ΜΚΟ, του ιδρυτή της και της πρεσβυτέρας αλλά και άλλων εννέα προσώπων.

Μάλιστα, στην παραγγελία του για προκαταρκτική εξέταση, ο Εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί η ενδεχόμενη διάπραξη τεσσάρων σοβαρών οικονομικών αδικημάτων κακουργηματικού βαθμού, που αφορούν: υπεξαίρεση, απιστία φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Δήλωση πατέρα Αντώνιου: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Στην πρώτη αντίδραση του ζευγαριού, ο πατέρας Αντώνιος είναι σοκαρισμένος και υποστηρίζει πως κατηγορείται άδικα.

«Δεν περίμενα μετρά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών», φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους.

Και πρόσθεσε: «Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι αρχές θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

Δηλώσεις της πρεσβυτέρας:

Αδικία και οργή, είναι τα όσα εκφράζει από την πλευρά της η Σταματία Γεωργαντή, η οποία τονίζει ότι θα αποδειχθεί η αθωότητά τους:

«Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μας είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου».

Με τη σειρά τους, άνθρωποι από το περιβάλλον του ιδρυτή της ΜΚΟ υποστηρίζουν ότι όσα ακούγονται για τα οικονομικά είναι υπερβολές:

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι έδεναν και έλυναν στην δομή. Αν ήξεραν κάτι και δεν μιλούσαν στον πατέρα Αντώνιο πρέπει να τιμωρηθούν. Για τα χρήματα όμως ακούγονται υπερβολές. Υπήρχαν τεράστια έξοδα και με κόπο καταφέρναμε να αντεπεξέλθουμε».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News