Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Ελλάδα«Λουδοβίκος των αιθέρων» ο Μητσοτάκης κάνει προεκλογικές επισκέψεις με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

«Λουδοβίκος των αιθέρων» ο Μητσοτάκης κάνει προεκλογικές επισκέψεις με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Σαν «τσιφλίκι» του αντιμετωπίζει την κρατική περιουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα για τις ανάγκες των προεκλογικών περιοδειών του έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ιπτάμενο «ταξί»…

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χρησιμοποιείται μόνο για χρήσεις που έχουν να κάνουν αυστηρά και μόνο με τον θεσμό του πρωθυπουργού και τις υποχρεώσεις του… Ωστόσο αυτά για τον …«Μωυσή» (όπως τον βάφτισαν τα παπαγαλάκια της λίστας Πέτσα) φαίνεται ότι αποτελούν ψιλά γράμματα.

Ο κ. Μητσοτάκη έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο σε ιδιωτικό τζετ.  Με αυτό το σκεπτικό πήγε μέχρι την Κεφαλονιά για να κάνει προεκλογικές δημόσιες σχέσεις μεταξύ συγγενών, γνωστών και φίλων.  Επίσης πραγματοποίησε άλλες δύο πρόσφατες επισκέψεις σε Κέρκυρα και Καβάλα που αποδεικνύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χρησιμοποιήσει ξανά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο πλαίσιο προεκλογικής του περιοδείας.

Φυσικά ο κ. Μητσοτάκης δεν πήγε εκεί ως πρωθυπουργός, άλλα ως πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος για τις επερχόμενες εκλογές.

Η χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους έγινε λοιπόν και αυθαίρετα. Με τη λογική του «κάνω ότι γουστάρω και λογαριασμό δεν δίνω»…

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τη θεσμική θέση του για …προσωπικές υποθέσεις. Δεν ξεχνιέται εκείνη η ανέμελη βόλτα του με στρατιωτικό ελικόπτερο, όταν έφυγε από την Αντίπαρο για να προσγειωθεί στην Επίδαυρο, προκειμένου να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση. Ή άλλοτε που πήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πεταχτεί ως την… Καλαμάτα, αντί να διανύσει μια απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα, μέσω αυτοκινήτου.

Τα μεταφορικά του «Λουδοβίκου» – Μητσοτάκη, φυσικά τα πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Ο λογαριασμός έχει άλλο παραλήπτη.

Φωτογραφία από την Καβάλα

kavala

Φωτογραφία σήμερα από την Κεφαλονιά

kefalonia

Τι έλεγε όμως ο Μητσοτάκης πριν τις εκλογές του 2019 για τις μετακινήσεις με το πρωθυπουργικό αεροπλάνος

«Επειδή έχω μεγάλο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, όταν δεν είναι απαραίτητο δεν υπάρχει λόγος να μετακινείται ο Πρωθυπουργός με το κυβερνητικό αεροσκάφος. Όταν είναι απαραίτητο, βεβαίως. Γιατί όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται ο Πρωθυπουργός να μπορεί να μετακινείται με ταχύτητα. Αλλά δεν μου λέει εμένα κάτι το «γκλάμουρ» της εξουσίας», έλεγε λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019 όταν προσπαθούσε να πείσει τους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ ότι αν εκλεγεί θα είναι ένας καλός πρωθυπουργός.

Αυτά το μακρινό 2019 γιατί πλέον το έχει μετατρέψει σε …προσωπικό του ταξί ως «Λουδοβίκος των αιθέρων».

Τα πιο σημαντικά