Λοβέρδος: «Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Βαρουφάκη δεν θα περάσει όσο είμαι εγώ»

21 Οκτωβρίου, 2021 4:57 ΜΜ
More videos

Ανεβαίνει μέρα τη μέρα το πολιτικό θερμόμετρο στο Κίνημα Αλλαγής.

Μετά τη χθεσινή επίσημη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος πήρε θέση στα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης».

«Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο για μια δήθεν συγκυβέρνηση αναλογικής ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. «Αν νικήσω, το κόμμα θα είναι ΠΑΣΟΚ, με τους ήλιους του, τα σύμβολά του, την ιστορία του», ξεκαθάρισε στον Alpha 98,9.

Ο ίδιος βλέπει με θετικό μάτι ότι υπάρχει πληθώρα υποψηφίων, μετά και την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας: «Ελπίζω ότι μέσα από αυτή τη μεγάλη συμμετοχή, θα είμαι ο νικητής. Θα παλέψω. Είναι όλοι φίλοι, την επόμενη μέρα θα είμαστε με όλους μαζί. Ο καθένας θα σας λέει αυτά που πιστεύει για τη χώρα και τον χώρο».

Αναφορικά με τη διακυβέρνηση της χώρας, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο για μια δήθεν συγκυβέρνηση αναλογικής ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτό το σενάριο, που εγώ το βλέπω πλέον μπροστά μου, δεν θα περάσει όσο είμαι εγώ εκεί. Αν είμαι και πρόεδρος, δεν θα γίνει και συζήτηση γι’ αυτό».

Όσον αφορά το σενάριο συγκυβέρνησης του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ απαντά: «Εγώ μιλώ για ένα μεγάλο κόμμα, το οποίο θα κυβερνά. Δεν μιλώ για ένα δεκανίκι. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω, αν είμαι η επιλογή των πολιτών, θα είναι να κάνω επιτέλους την αντιπολίτευση που χρειάζεται ο τόπος. Γιατί η ΝΔ κάνει διαρκώς λάθη, η πανδημία της τα έκρυβε, τώρα έχουν σηκωθεί ψηλά οι κουρτίνες του θεάτρου, ο θίασος φαίνεται μέσα και οι αδυναμίες του είναι προφανείς. Αν καταστώ αρχηγός, τα λάθη της ΝΔ που αφορούν κυρίως το στραγγάλισμα της οικονομίας και της κοινωνίας από τη γραφειοκρατία, θα είμαι πανταχού παρών και θα αξιώσω η άνοδός μας να συμπίπτει με την πτώση του Τσίπρα».

«Η απουσία αντιπολίτευσης αφήνει τον Μητσοτάκη να θριαμβεύει», υπογράμμισε και τόνισε: «Θα του κάνουμε την αντιπολίτευση που του χρειάζεται, που θα του μειώνει τη δύναμη». Πόσο αλλάζει τις ισορροπίες στις εσωκομματικές διαδικασίες η υποψηφιότητα Παπανδρέου; «Δεν το σχολιάζω ξεχωριστά. Σχολιάζω όλους τους υποψηφίους».