Λοβέρδος: «Στόχος μου να κάνω το ΠΑΣΟΚ ξανά δεύτερο κόμμα»

23 Νοεμβρίου, 202112:16 ΜΜ

Τη δέσμευσή του ότι από θα επαναφέρει το όνομα, το σήμα και τα χρώματα του ΠΑΣΟΚ αν εκλεγεί πρόεδρος επανέλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο Mega.

«Παλέψαμε γι’ αυτό το κόμμα. Και δεν πέτυχε. Ενώθηκαν τέσσερις παρατάξεις με ποσοστό των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, 14% και απέδωσε ένα 8,1 δηλαδή 6% κάτω από τις δυνάμεις των κομμάτων που το συναπάρτιζαν. Κι αν κάποιος μου πει, ναι ρε φίλε, βάζεις το Γενάρη του ’15 και δεν βάζεις το Σεπτέμβρη. Το Σεπτέμβρη είχαμε 10,5 από το 10,5% στο 8. Δεν το λες και επιτυχία» τόνισε για το Κίνημα Αλλαγής και πρόσθεσε πως αν εκλεγεί θα επαναφέρει από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό που υπόσχομαι βασίμως όπως έδειξε και η δημοσκόπηση της Metron Analysis, είναι να επιτύχουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όχι του “αγίου ποτέ”, αλλά το ’22 ή το ’23 υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων του κόμματος» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, τονίζοντας πως αν δεν πετύχει το στόχο του θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.

«Μετά έχουμε και κάποιες δημοτικές εκλογές και όταν ολοκληρωθεί ο εκλογικός κύκλος των επόμενων μηνών, ο Ανδρέας Λοβέρδος αν δεν επιτύχει στους στόχους του δεν θα κατσικωθεί εντός εισαγωγικών, δεν απαιτεί να έχει ένα δικό του κόμμα αλλά θα παραμερίσει για να πάρουν τη θέση του άλλες ή άλλοι που είναι φιλόδοξοι να πάνε το κόμμα ακόμα περισσότερο» υπογράμμισε.

«Επιτυγχάνω ή δεν επιτυγχάνω τους στόχους μου και το κριτήριο η μία ή οι δύο εκλογές είναι διαφορετικά πράγματα. Εγώ δεν το βάζω με εκλογόμετρο το βάζω με το ποσοστό επιτυχίας. Η παράταξή μας πρέπει να υπερδιπλασιασει τις δυνάμεις της για να μην να μην διαλυθεί» υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως αν στις δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική δεν έχουν αυξηθεί τα ποσοστά του κόμματος, «τότε δεν θα αντέξουμε πίεση δύο μεγαλύτερων κομμάτων…».

Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος αποτελεί δέσμευση του ίδιου να φέρει στο κόμμα υπερδιπλάσιο αριθμό ψήφων, δηλαδή ένα κόμμα του 16-18%. «Αυτή είναι η δική μου δέσμευση. Και μου λέγανε, περιπαικτικά μου λέγανε, και γιατί δεν λες τριπλασιασμό και τους έλεγα με συγχωρείτε πάρα πολύ, λέω αυτό που μπορούμε. Και έδειξε η Metron Analysis ότι αυτό είναι κοντά. Γιατί στις δεύτερες εκλογές εμείς θα ανεβαίνουμε και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέφτει».

«Εκτίμησή μου είναι ότι στις επόμενες εκλογές χωρίς απλή αναλογική το σημείο της συνάντησης μπορεί και να είναι σημείο όπου εμείς είμαστε πάνω» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News