Λουλούδια από τους Υδραίους στο σπίτι του Λέοναρντ Κοέν στο νησί.

12 Νοεμβρίου, 2016 12:23 ΠΜ
More videos

Έφυγε από την ζωή ο μεγάλος Καναδός τραγουδοποιός και λογοτέχνης Λέοναρντ Κοέν – Συγκίνηση στην Ύδρα από την είδηση του θανάτου του – Ο Λέοναρντ Κοέν αγάπησε με την “πρώτη ματιά” την Ύδρα, αγόρασε σπίτι και έμεινε μεγάλο διάστημα στο νησί όπου και έγγραψε διάσημα τραγούδια, ποιήματα και μυθιστορήματα.

_sam8209

hydraspoliteia

Το 1960 ήρθε στην Ύδρα και αφού αγόρασε σπίτι εγκαταστάθηκε μόνιμα. Η αγάπη του για την Ύδρα αλλά και η μοναδικότητα του νησιού τον ενέπνευσε και έγγραψε μεγάλες επιτυχίες που αφορούσαν τραγούδια, μουσική, ποιήματα αλλά και μυθιστορήματα.

ikona-358hydraspoliteia

Κατά την οκταετία που έμεινε στην Ύδρα, έγραψε δύο βιβλία με ποιήματα –το γνωστό «Flowers for Hitler» ήταν ένα από αυτά– και δύο μυθιστορήματα, τα «Favorite Game» και «Beautiful Losers».

_sam8210hydraspoliteia

Με το μυθιστόρημα «Beautiful Losers» («Θαυμάσιοι αποτυχημένοι», 1966), θα γνωρίσει την παγκόσμια επιτυχία ως συγγραφέας … Διάσημα τραγούδια του και ποιήματα του όπως τα «Bird on the Wire» και «I’m Your Man», ξεκίνησαν στην Ύδρα… Η Ύδρα για τον Λέοναρντ Κοέν ήταν η πηγή της έμπνευσής του, η μυθική Ιθάκη του Οδυσσέα.

ikona-354hydraspoliteia

Σήμερα, λίγο μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του μεγάλου τραγουδοποιού, ποιητή και λογοτέχνη, θαυμαστές και φίλοι του Λέοναρντ Κοέν άρχισαν να τοποθετούν λουλούδια, γράμματα, κεριά στην πόρτα του σπιτιού του στην Ύδρα…και οι εκδηλώσεις αγάπης έξω από το σπίτι του συνεχίζονται.

ikona-355

hydraspoliteia

ikona-357

hydraspoliteia

[hydraspoliteia]