Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΛουκέτο σε σχολεία της Αμαλιάδας - Αναζητούνται καθηγητές συνοδοί για την πενταήμερη...

Λουκέτο σε σχολεία της Αμαλιάδας – Αναζητούνται καθηγητές συνοδοί για την πενταήμερη εκδρομή

Μετά το 1ο Λύκειο Αμαλιάδας, σε ρυθμούς κατάληψης μπήκε από την Τρίτη και το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για την πενθήμερη εκδρομή της Γ’ τάξης αφού δεν έχουν καταφέρει να βρουν την ‘χρυσή τομή’ με τους καθηγητές.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου επιμένουν να πραγματοποιήσουν την πενθήμερη εκδρομή τους τον μήνα Δεκέμβριο, ωστόσο δεν μπορούν να βρουν συνοδούς καθηγητές για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

bc20e011a04048c4a0738e69fbfe65f6

2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας

Από την πλευρά τους οι καθηγητές δεν αρνούνται να συνοδεύσουν στην εκδρομή, ωστόσο προτείνουν στους μαθητές η πενθήμερη εκδρομή να γίνει τον μήνα Μάρτιο.

Δεν θέλουν Μάρτιο

Κάτι το οποίο δεν δέχονται από την δική τους πλευρά οι μαθητές, αφού υποστηρίζουν ότι τον μήνα Μάρτιο δεν θα υπάρχει συμμετοχή καθώς οι περισσότεροι θα βρίσκονται στο ζενίθ της προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και δεν μπορούν να αποσυντονίσουν το πρόγραμμά τους. Συν τοις άλλοις, θεωρούν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην τους συνοδεύσουν ούτε τότε οι καθηγητές, κατά συνέπεια θα χάσουν την εκδρομή τους.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα συνεδρίασε το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο και αποφάσισαν οι μαθητές να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου τους χθες το πρωί. Η απόφαση είναι των μαθητών της Γ’ Λυκείου ωστόσο υπάρχει συμπαράσταση και από τους μαθητές των δύο άλλων τάξεων.

Οι μαθητές έβαλαν λουκέτο χθες στην κεντρική είσοδο του σχολείου και δεν επέτρεψαν την είσοδο στους καθηγητές, με τους οποίους προχώρησαν σε διαπραγματεύσεις αλλά δεν κατάφεραν να βρουν κοινή συνισταμένη και ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει στην συνέχεια.

Συνεχίζουν στο 1ο Λύκειο

Την Τρίτη, συνεχίστηκε η κατάληψη και στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται από την προηγούμενη εβδομάδα για τον ίδιο λόγο, καθώς δεν βρίσκουν συνοδούς καθηγητές για την εκδρομή τους.

Τη Δευτέρα, οι μαθητές συζήτησαν με τους καθηγητές το θέμα, ωστόσο δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν, καθώς υπήρχε άρνηση από την πλευρά των καθηγητών να συμμετάσχουν στην εκδρομή και έτσι το σχολείο έκλεισε εκ νέου μέχρι νεωτέρας.

Πηγή: patrisnews.gr

Τα πιο σημαντικά