Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
διάφοραΛώρα Μεταξά: Η φινετσάτη, νεώτατη σύζυγος του Vangelis - στην γόνο της...

Λώρα Μεταξά: Η φινετσάτη, νεώτατη σύζυγος του Vangelis – στην γόνο της ποτοποιίας & μόνη κληρονόμο του αφήνει 245 εκ. δολάρια

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες παγκοσμίως, πέθανε σε ηλικία 79 ετών, στο Παρίσι, την Τρίτη 17 Μαϊου, με την είδηση να σκορπά θλίψη στον κόσμο της μουσικής.

Η κηδεία του Vangelis, όπως ήταν γνωστός, αναμένεται να γίνει στην Πόλη του Φωτός, όπου ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια ο μουσικοσυνθέτης. Ο χρόνος δεν είναι ακόμα γνωστός, ενώ την ίδια ώρα το ενδιαφέρον στρέφερεται στην περιουσία που αφήνει πίσω του, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα  «On Time» υ αγγίζει το ποσό των 245.000.000 δολαρίων

Βάσει των ίδιων πληροφοριών ο Παπαθανασίου έχει ορίσει ως γενική κληρονόμο την επί μακρόν σύντροφό του, Λώρα Μεταξά, της γνωστής οικογενείας ποτοποιίας.

thumbnail img 6409

Το δικηγορικό γραφείο όπου ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είχε αναθέσει τη διαχείριση των υποθέσεών του, ανέφερε στην εφημερίδα: «Μολονότι πολύς κόσμος αγωνιά και θέλει να ξέρει λεπτομέρειες, αφού υπήρξε εξαιρετικά αγαπητός, η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό συγγενικό και φιλικό κύκλο.

Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Γαλλία είναι πολύ πιο χρονοβόρες σχετικά με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα. Όταν οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία, το πότε και το που θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού του θα ενημερώσουμε σχετικά».

thumbnail img 6407

Η περιουσία αφορά και στα πνευματικά δικαιώματα από τις μουσικές του: 56 άλμπουμ, με το οσκαρικό «Chariots of Fire», το σάουντρακ για το «Blade Runner», τη «Μυθωδία» για τη NASA, το μουσικό του σήμα για το Μουντιάλ και πολλά άλλα αριστουργήματα. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου διέθετε και τεράστια συλλογή έργων τέχνης, η οποία φυλάσσεται σε αποθήκη στο Λαύριο.

thumbnail img 6406

Ποια είναι η φινετσάτη, νεώτατη σύζυγος του Vangelis Λώρα Μεταξά

Νεώτατη και φινετσάτη, η Λώρα, κόρη του Σπύρου Μεταξά, είναι μια γυναίκα που κρατά χαμηλούς τόνους. Ο χαρισματικός μουσικός και η γόνος της γνωστής οικογενείας ποτοποιίας ήταν μαζί σχεδόν 20 χρόνια, ενώ στο παρελθόν γαλλικά μέσα ενημέρωσης θα γράψουν ότι παντρεύτηκαν κρυφά.

Το 2013 ιστοσελίδα αμερικανικού life style έντυπου, έκανε μία αποκάλυψη, επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες από το περιβάλλον του ίδιου του Παπαθανασίο, με τους συντάκτες να υποστήριζαν ότι είχε επισφραγίσει με τον πιο ευτυχή τρόπο την οκτάχρονη -τότε- σχέση του με τη σύντροφό του.

thumbnail img 6405

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διάσημος συνθέτης για γούρι δεν είχε ανακοινώσει την απόφασή τους, όμως το μυστικό τους προδόθηκε, αφού εθεάθη εκείνη την εποχή να φορά βέρα στο δεξί.

thumbnail img 6408

Την είδηση φερόταν τότε να επιβεβαιώνει και μια ανάλογη ανάρτηση στο twitter επιστήθιου φίλου του Βαγγέλη Παπαθανασίου: «Σίγουρα έδειχναν σαν ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι» ανέφερε το tweet χωρίς όμως ποτέ ο ίδιος ο αξέχαστος μουσικοσυνθέτης να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οποιαδήποτε πληροφορία τον αφορούσε.Τα πιο σημαντικά