Λογαριασμός ρεύματος 4.290,39 ευρώ σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά

16 Απριλίου, 2022 12:36 ΜΜ
More videos

Ένα σαφέστατο μήνυμα να μη σημειωθεί ξανά διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε εργατικό ή λαϊκό σπίτι έστειλε με δυναμική παρέμβασή του στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στο νομό το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας της διοίκησης του συνδικαλιστικού φορέα, που συμμετείχαν και συνδικαλιστές εργατικών σωματείων-μελών του, έγινε αναφορά στα απανωτά περιστατικά διακοπών ηλεκτροδότησης που έχουν σημειωθεί στην πόλη και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, στις προειδοποιήσεις της ΔΕΗ, αλλά και παρόχων Ενέργειας για νέα αντίστοιχα μέτρα, με τον πρόεδρο, Γιώργο Ντουντούμη, να τονίζει:

«Επισημάναμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν μόνο του, δεν θα επιτρέψουμε άλλες διακοπές ηλεκτροδότησης και ειδικά μπροστά στις γιορτινές μέρες που έρχονται. Απαιτήσαμε άμεσα να επανασυνδεθούν όλα τα κομμένα ρεύματα από τα λαϊκά σπίτια. Ζητήσαμε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης με μειώσεις στις τιμές και καλέσαμε σε συμπαράσταση σ’ αυτόν μας τον αγώνα και τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ. Κάναμε σαφές ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν με τα… κεριά».

Όπως τόνισε, μάλιστα, ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού φορέα, ακόμη και οι υπάλληλοι της Επιχείρησης διαμαρτύρονταν για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς στα σπίτια τους των 1.000 και 1.500 ευρώ, δηλώνοντας την αδυναμία τους να τα φέρουν βόλτα.

Στάθηκε και σε τελευταίο περιστατικό, όπου πάροχος Ενέργειας (WATT+VOLT) έστειλε λογαριασμό 4.290,39 ευρώ σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά (ηλεκτροδότηση που διακόπηκε και για την επανασύνδεσή της απαιτείται εφάπαξ προκαταβολή 3.000 ευρώ!), επισημαίνοντας ότι εκεί οδηγούν τον λαό οι πολιτικές απελευθέρωσης της Ενέργειας και της «πράσινης» ανάπτυξης, για την οποία έχουν βάλει «πλάτη» η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι συγκεντρωμένοι, τέλος, απαίτησαν άμεσα επανασυνδέσεις ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν, καμιά νέα διακοπή σε λαϊκά σπίτια, διακανονισμούς χωρίς προκαταβολές και δόσεις βάσει των δυνατοτήτων του καθενός, μειώσεις στα τιμολόγια, καθώς και διαγραφή συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων, καλώντας σε κλιμάκωση του αγώνα και μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Πηγή: singleparent.gr