Λιοντάρι με μολυσμένο μάτι αργοπεθαίνει σε ζωολογικό κήπο στην Αλβανία

16 Οκτωβρίου, 2018 9:32 ΜΜ
More videos

Οι Αρχές της Αλβανίας καλούνται να αναλάβουν άμεσα δράση εναντίον ενός “πάρκου σαφάρι από την κόλαση” μετά την δημοσίευση κάποιων φωτογραφιών που δείχνουν τις σοκαριστικές συνθήκες ζωής των ζώων μέσα στις εγκαταστάσεις.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο πάρκο σαφάρι στην πόλη Φιέρι στην νοτιοδυτική Αλβανία δείχνουν ένα σοβαρά υποσιτισμένο λιοντάρι να ζει σε άθλιες συνθήκες και έχοντας έναν τραυματισμό στο μάτι χωρίς κάποια εμφανή περιποίηση ή θεραπεία.

Εκτός από το υποσιτισμένο λιοντάρι στον ζωολογικό κήπο ζουν αρκετά ελάφια, ένας πολύ αδύνατος λύκος και μια ζέβρα σε κλειδωμένα κλουβιά από τσιμέντο.

Δείτε το βίντεο

Το υποσιτισμένο λιοντάρι με το τραυματισμένο μάτι.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από έναν φωτογράφο που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του και είχε σκοπό να φέρει στο φως της δημοσιότητας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των άγριων ζώων.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, κάποιοι κτηνίατροι που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις τις χαρακτήρισαν ως τις “χειρότερες συνθήκες διαβίωσης ζώων που έχουν δει ποτέ τους.”

“Όλα τα ζώα ζουν σε μικροσκοπικά, ανθυγιεινά κλουβιά από τσιμέντο χωρίς καμία πιθανότητα να μπορούν να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα των επισκεπτών”, ανέφεραν οι κτηνίατροι.

“Τα ζώα υποφέρουν από μια σειρά σωματικών και ψυχολογικών προβλημάτων που προκαλούνται από τις άθλιες συνθήκες, την ακατάλληλη κτηνιατρική φροντίδα και την έλλειψη κατάλληλης διατροφής”, πρόσθεσαν.

Ο Διεθνής Οργανισμός “Four Paws” που δραστηριοποιείται στην Αλβανία τα τελευταία χρόνια χαρακτήρισε την κατάσταση στον ζωολογικό κήπο “απολύτως απαράδεκτη.”

“Αναμφίβολα αυτό που βλέπουμε απέχει πάρα πολύ από αυτό που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι στο μυαλό μας ως πάρκο σαφάρι. Για να το πω απλά αν δεν γίνει κάτι σύντομα αυτά τα ζώα θα συνεχίσουν να υποφέρουν και κατά πάσα πιθανότητα θα πεθάνουν μέσα σε άθλιες συνθήκες”, ανέφερε η υπεύθυνη του οργανισμού.

Ένα ελάφι προσπαθεί να κινηθεί μέσα στο τσιμεντένιο κλουβί του.

Ένας άτυχος σκύλος μέσα σε ένα από τα κλουβιά του ζωολογικού κήπου.

[dailymail]