Λινού: «Πρωϊνό ωράριο σούπερ μάρκετ αποκλειστικά για ηλικιωμένους»

18 Φεβρουαρίου, 2021 4:21 ΜΜ
More videos

Τα σούπερ μάρκετ μπορούν να ανοίγουν από τις 06:30 για να μπορούν να πηγαίνουν μέχρι τις 8:30 μόνο οι ηλικιωμένοι που ξυπνούν πολύ πρωί.

Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», εξέφρασε την ελπίδα ότι η χιονοθύελλα στην Αττική ίσως βοηθήσει στον περιορισμό των κρουσμάτων- καθώς περιορίστηκε σημαντικά η κινητικότητα- παράλληλα όμως αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που ακόμα δεν λαμβάνονται, για την προστασία της υγείας.

Αναλυτικά πρότεινε

Μέτρα προστασίας (μαζικά τεστ) στους χώρους εργασίας αλλά και ενεργοποίηση των γιατρών εργασίας που θα μπορούν να τα επιβάλλουν

– Εκπαίδευση κατ αρχάς αλλά και πρόνοια για το κόστος στη χρήση διπλής μάσκας

– Ειδικά μέτρα για τους άνεργους όπως δυο τεστ κορωναϊού μηνιαίως με ένταξη τους στο επίδομα ανεργίας που δίνεται

– Μέτρα -που εξακολουθούν και δεν λαμβάνονται- στα ΜΜΜ κατά του συνωστισμού αλλά και μαζικά τεστ σε περιοχές όπου υπάρχουν σταθμοί μετρό-ΗΣΑΠ και αφετηρίες λεωφορείων

– Κουπόνια για χρήση ταξί στους εργαζόμενους που δεν τηλε-εργάζονται.

– Ξενοδοχεία για όταν ένα μέλος πρέπει να μπει σε καραντίνα

Για τα σούπερ μάρκετ συγκεκριμένα είπε ότι μπορούν να ανοίγουν από τις 06:30 το πρωί και να μπορούν να πηγαίνουν μέχρι τις 8:30 μόνο οι ηλικιωμένοι. «Αφού οι άνθρωποι αυτοί ξυπνούν πολύ πρωί», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Πάντως για τα σούπερ μάρκετ ειδικά, η καθηγήτρια, δεν είναι η πρώτη φορά που προτείνει μέτρο για την εξάπλωση του κορονοϊού στο χώρο αυτό. Πρόσφατα είχε προτείνει και τη χρήση διπλής μάσκας λέγοντας συγκεκριμένα ότι «όλες οι μάσκες έχουν ένα βαθμό προστασίας, ο οποίος επηρεάζεται από τον τρόπο που τη φοράμε. Η απλή χειρουργική προστατεύει 45%». Έχει προταθεί να φοράμε δύο μάσκες. Όλες κάπως προστατεύουν, κυρίως αν τις φοράμε όλοι», κατέληξε.

Ερωτηθείσα για το αν βιάστηκαν κάποιοι να χλευάσουν την πρόταση Τσίπρα για τις πατέντες των εμβολίων, η κ. Λινού απαντά ξεκάθαρα πως σαφώς βιάστηκαν, καθώς το θέμα αυτό δεν το φέρνει μόνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά ο ίδιος ο ΟΗΕ από τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: