28 χρόνια σeξουαλικές παρενοχλήσεις: Ο «Χάρβεϊ Γουάινστιν» των Σερρών με το περουκίνι

9 Οκτωβρίου, 2018 3:43 ΜΜ
More videos

Η σκοτεινή ιστορία του καθηγητή στο ΤΕΙ Σερρών που δεν τολμούσε κανείς ποτέ να καταγγείλει – Το κύκλωμα με τους φροντιστηριούχους και τα ανταλλάγματα σε χρήμα ή σeξ – Καταγγελίες-σοκ απο φοιτήτριες: «Μας πρότεινε να βγαίνουμε με πλούσιους γέρους οι οποίοι θα μας εξασφάλιζαν μια άνετη ζωή»

Ετος 2013. Στους διαδρόμους του ΤΕΙ Σερρών γίνεται κάτι σαν γιορτή. Η είδηση ότι γι’ αυτή τη χρονιά αναλαμβάνει το μάθημα «Λογιστική Εταιρειών» ένας άλλος καθηγητής, ο επίκουρος καθηγητής Χ., και όχι ο καθηγητής Εφαρμογών Κλεάνθης Κωνσταντινούδης κάνει τους φοιτητές κάτι παραπάνω από χαρούμενους. Κάποιοι φωνάζουν δυνατά: «Ναι, ρε! Επιτέλους θα πάρουμε πτυχίο με την αξία μας. Δεν θα αναγκαστούμε να σκάσουμε χρήμα γι’ αυτό». Κάποιοι άλλοι αγκαλιάζονται σφιχτά και κάποιοι τρίτοι διαδίδουν το νέο έχοντας πάρει ήδη τον αέρα πτυχιούχου. Ο καθηγητής Χ. καλεί όσους χρωστούν το εν λόγω μάθημα να δώσουν εξετάσεις αυτή την περίοδο και να προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Είναι πολλοί που το χρωστάνε, 1.300 άτομα (!), η αποφοίτηση των οποίων εξαρτάται όλως περιέργως από το μάθημα αυτό…

Οι φοιτητές το πράττουν γεμίζοντας τις αίθουσες και τα αμφιθέατρα με ένα αίσθημα ανείπωτης χαράς. Αν και γνωρίζουν ότι ο Χ. δεν είναι καθηγητής που χαρίζεται εύκολα και ότι θα δώσει το πράσινο φως μόνο σε εκείνους που πραγματικά το αξίζουν, η συμμετοχή στο μάθημα της Λογιστικής Εταιρειών τη χρονιά εκείνη είναι κάτι παραπάνω από μαζική. Το έτος φτάνει στο τέλος του, η εξεταστική πλησιάζει. Την ημέρα της κρίσης επικρατεί στο ΤΕΙ το αδιαχώρητο από εκατοντάδες φοιτητές που κατακλύζουν τρεις ορόφους προκειμένου να δώσουν το μάθημα του Χ. Δεν χωράνε όλοι. Η διεύθυνση αναγκάζεται να ανοίξει βοηθητικές αίθουσες διδασκαλίας και να επιστρατεύσει επιτηρητές για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Από τα 1.300 άτομα εμφανίζονται 900 και επιτυγχάνουν περίπου τα εξακόσια. Οι υπόλοιποι αποχωρούν απογοητευμένοι και με τη φράση: «Τώρα την κάτσαμε. Για να περάσουμε θα πρέπει του χρόνου να πληρώσουμε τον Κλεάνθη Κωνσταντινούδη. Οπως καταλάβατε, φέτος, δεν έχει διακοπές».

Πτυχίο με το αζημίωτο

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η φράση «φέτος δεν έχει διακοπές. Για να περάσουμε πρέπει να πληρώσουμε τον Κ.Κ.» ηχούσε στους διαδρόμους του ΤΕΙ Σερρών. Τα τελευταία 15 χρόνια, από τη στιγμή δηλαδή που ο καθηγητής Κωνσταντινούδης ξεκίνησε να διδάσκει στο Τμήμα Λογιστικής του εν λόγω ΤΕΙ, αποτελούσε κοινό μυστικό, αντίλαλο μιας κραυγής που πνιγόταν μέσα στην εξουσία του «κυρίου» καθηγητή με τις υψηλές πολιτικές γνωριμίες, τα ισχυρά βύσματα και το αλόγιστο θράσος: «Τον γνώριζα πριν καν τον συναντήσω. Ηξερα τι θα μου ζητούσε πριν καν μου μιλήσει. Η φήμη του στην πόλη των Σερρών ήταν γνωστή σε όλους – καθηγητές, γονείς και φοιτητές. Ολοι γνώριζαν ότι τα επτά μαθήματα που κρατούσε στα χέρια του μπορούσες να τα περάσεις μόνο αν τα πλήρωνες σε χρήμα ή σε είδος», λέει μια πρώην φοιτήτρια του Κ.Κ. με σπασμένη φωνή και συνεχίζει: «Από την πλευρά του δεν υπήρχε τίποτα κρυφό, τίποτα κεκαλυμμένο. Είτε με λόγια είτε με χυδαίες συμπεριφορές σού δήλωνε εμμέσως πλην σαφώς τι έπρεπε να κάνεις για να περάσεις τα μαθήματά του. Θυμάμαι την πρώτη φορά που τον συνάντησα: χούφτωνε μέσα στην τάξη μια συμφοιτήτριά μας λέγοντας ταυτόχρονα: “Κοιτάξτε μια φοιτήτρια που περνάει με 9 τα μαθήματά μου! Αυτό είναι έξυπνο κορίτσι!”. Για τον Κλεάνθη Κωνσταντινούδη δεν υπήρχαν, ωστόσο, έξυπνα κορίτσια, μισούσε τις γυναίκες και μας έλεγε ότι είμαστε υποδεέστερα όντα, πως οι γυναίκες λογίστριες έχουν εγκέφαλο χάννου, ότι δεν θέλει θηλυκά μέσα στο λογιστικό γραφείο που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη γιατί… γκαστρώνονται και του δημιουργούν προβλήματα. Οχι, δεν τον αντιπαθούσαν όλοι οι φοιτητές. Ηταν πολύ έξυπνος για να κάνει ένα τέτοιο λάθος. Είχε φροντίσει να έχει τις κλίκες του, φτιαγμένες από φοιτητές που στην πραγματικότητα ήταν τα τσιράκια του. Αυτοί τον βοηθούσαν να μεταφέρει τα πράγματά του, του έδιναν πληροφορίες για την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση των υπολοίπων, μαζί τα πίνανε στα ταβερνάκια της πόλης και τα έσπαγαν σε γνωστό στριπτιζάδικο. Οι υπόλοιποι ήμασταν αφημένοι στις διαστροφικές ορέξεις του, σeξουαλικές και οικονομικές. Θα πρέπει να σας πω ότι πολλοί φοιτητές διέκοψαν τη φοίτησή τους και δεν πήραν ποτέ πτυχίο εξαιτίας αυτού του ανθρώπου».

Διακόσια πενήντα ευρώ το μάθημα. Αυτή ήταν τα τελευταία χρόνια η ταρίφα του «αξιότιμου» καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του επτά μαθήματα (!) και τις τύχες χιλιάδων φοιτητών. Αν δεν τα έδινες, δεν είχε πτυχίο – όσο κι αν διάβαζες. Και αν δεν τα είχες, θα έπρεπε πάση θυσία να τα βρεις. «Μέχρι περίπου το 2011 έπαιρνε τα χρήματα στο χέρι και τότε η ταρίφα του ήταν 2.500 χιλιάδες για τρία μαθήματα», λέει παλιά φοιτήτρια των ΤΕΙ και συνεχίζει: «Στη συνέχεια έβαλε στο κόλπο έναν συντοπίτη μας, τον Γιώργο Μόκκα, και τη γυναίκα του Ευαγγελία Μηλόφτση, οι οποίοι διατηρούν φοιτητικό φροντιστήριο στο κέντρο της πόλης. Ηταν κοινό μυστικό σε όλους μας ότι για να περάσεις έπρεπε να πας για “μάθημα” στο εν λόγω φροντιστήριο. Πήγα κι εγώ. Μου έδωσαν τέσσερις ασκήσεις -οι τρεις εκ των οποίων έπεσαν στις εξετάσεις- κι εγώ με τη σειρά μου κατέθεσα στον τραπεζικό λογαριασμό της “κυρίας” Μηλόφτση το ποσό των 500 ευρώ. Παρότι ήξερα τα μαθήματα απέξω κι ανακατωτά, γνώριζα πως αν δεν πλήρωνα δεν θα με περνούσε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια κοπέλα που έκλαιγε μέσα στο φροντιστήριο λέγοντας στον Γιώργο Μόκκα ότι δεν έχει αυτά τα χρήματα, ότι η οικογένειά της είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση κι εκείνος της επαναλάμβανε: “Οχι! Αυτά είναι τα χρήματα κι αυτά θα δώσεις. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα!”».

fakelakias1Το φροντιστήριο στο κέντρο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής προέτρεπε τους φοιτητές να πάνε προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του

Το προφίλ των κατηγορουμένων 

Πέπλο μυστηρίου κάλυπτε όλα αυτά χρόνια την προσωπική ζωή και την οικογενειακή κατάσταση του καθηγητή Κλεάνθη Κωνσταντινούδη με καταγωγή από τη Χαλκιδική, καθώς η μόνιμη κατοικία του βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. «Στην πόλη μας, όπου νοίκιαζε διαμέρισμα, περνούσε κάποιες μέρες μέσα στην εβδομάδα. Ποτέ δεν είχαμε δει σύζυγο και παιδιά. Κυκλοφορούσε η φήμη ότι ήταν διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών και ότι δεν είχε καλή σχέση μαζί τους, κυρίως με τον έναν του γιο που είναι ένα πολύ αξιόλογο παιδί με σπουδές Ψυχολογίας. Εδώ τον είχα δει αρκετές φορές να περπατά χεράκι-χεράκι με κοπέλες και να διασκεδάζει σε διάφορα μαγαζιά με φοιτητές-κολλητούς του. Στη Θεσσαλονίκη διατηρούσε και λογιστικό γραφείο, όπου κατά καιρούς απασχολούσε φοιτητές και αποφοίτους της σχολής χωρίς να τους δίνει ούτε ένα ευρώ. Ο άνθρωπος ήταν για γέλια. Φτάνει να άνοιγες τη σελίδα του στο FB όπου έγραφε πως είναι γεννημένος το… 1969 (στην πραγματικότητα είναι 59 ετών), ανέβαζε αστρολογικές προβλέψεις και πόζαρε, πάντα με το περουκίνι του, αγκαλιά με φοιτητές και φοιτήτριες», λέει απόφοιτος των ΤΕΙ Σερρών και συνεχίζει: «Οσον αφορά στους φροντιστηριούχους με τους οποίους συνεργαζόταν, αποτελούσαν ένα από τα πιο ευυπόληπτα ζευγάρια της περιοχής μας και κατά καιρούς δίδασκαν στο ίδιο τμήμα ως έκτακτοι διδάσκοντες.

Οχι. Κανείς από τους τρεις τους δεν φοβόταν κάτι, θεωρώ ότι ποτέ τους δεν θορυβήθηκαν γι’ αυτό που έκαναν. Θυμάμαι πως το 2015, όταν είχε γίνει κάποια ανώνυμη καταγγελία στην Αστυνομία, ο Κλεάνθης Κωνσταντινούδης μπήκε στην τάξη και μας είπε: “Είστε ρουφιάνοι! Αν ξανακούσω να λέτε κάτι για μένα δεν θα πάρετε ποτέ πτυχίο. Και όσοι έχουν πάρει πτυχίο, καλά θα κάνουν να το βουλώσουν γιατί θα έχουν επαγγελματικό πρόβλημα στο μέλλον. Εγώ γνωρίζω παντού τους πάντες και τα πάντα!”. Θυμάμαι ακόμη πως μια μέρα μπήκα στο γραφείο του κι εκείνος ούρλιαζε στο τηλέφωνο ότι “πρέπει να εξαφανιστεί αυτό το ρημάδι από το Google”. Εκείνη την εποχή, αν πληκτρολογούσες στη μηχανή αναζήτησης της Google το όνομά του, στην πρώτη θέση των αποτελεσμάτων έβγαινε μία σελίδα με τίτλο: “Εδωσα φακελάκι στον καθηγητή μου”. Η σελίδα αυτή, αυτό το “ρημάδι”, εξαφανίστηκε ως διά μαγείας παραχωρώντας τη θέση της σε αναλύσεις χρηματοοικονομικών καταστάσεων και αποτιμήσεις επενδύσεων, όλα τους υπογεγραμμένα από τον “κύριο” καθηγητή».

Οι συλλήψεις 

Αρχές του 2018 μία καταγγελία φτάνει για πρώτη φορά στον Συνήγορο του Πολίτη, για να διαβιβαστεί στη συνέχεια στο υπουργείο Παιδείας. Τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους το υπουργείο διαβιβάζει ένα έγγραφο τόσο στο ΤΕΙ Σερρών όσο και στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος παρενέβη αυτεπαγγέλτως επικοινωνώντας με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Η τελευταία, τον περασμένο Μάιο, έρχεται σε επαφή με το ΤΕΙ ζητώντας διάφορα στοιχεία και μετά από μήνες ερευνών, την περασμένη Δευτέρα, στήνεται μια ολόκληρη επιχείρηση από την πλευρά της Αστυνομίας. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. προσημειώνουν τα χρήματα που θα κατέβαλε κάποιος φοιτητής στο φροντιστήριο του Γιώργου Μόκκα για τα δήθεν μαθήματα που έκανε και η βιτρίνα της καλοστημένης απάτης καταρρέει την ίδια κιόλας στιγμή. Οι φροντιστηριούχοι και ο καθηγητής συλλαμβάνονται, στην κατοχή τους βρίσκονται 178.000 ευρώ σε μετρητά και εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού, ύψους 140.000 ευρώ, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης τους απαγγέλλει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, οι απόφοιτοι αισθάνονται δικαιωμένοι και οι φοιτητές χαμογελούν. Σήμερα τα στόματα ανοίγουν, άλλα για να μιλήσουν και άλλα για να σταθούν έκπληκτα μπροστά στην κατάντια της ελληνικής κοινωνίας. Και τα δύο, ωστόσο, άργησαν πολύ. Τόσο πολύ που καμία ποινή δεν μπορεί πλέον να ισοφαρίσει τα όνειρα χιλιάδων φοιτητών.

fakelakias2Ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών οδηγείται με χειροπέδες στον ανακριτή. Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος

«Κρύψου στα πίσω έδρανα να μη σε δει ο καθηγητής»

Με ιστορία 30 ετών η δράση του καθηγητή των ΤΕΙ, από τα χρόνια που δίδασκε στη Θεσσαλονίκη – Καταγγελίες-σοκ από φοιτήτριες: «Μας πρότεινε να βγαίνουμε με πλούσιους γέρους οι οποίοι θα μας εξασφάλιζαν μια άνετη ζωή»

Από τη δεκαετία του ’90 είχε ξεκινήσει η δράση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που φέρεται να χρηματιζόταν από φοιτητές και να ζητούσε ερωτικά ανταλλάγματα από φοιτήτριες. Οταν ακόμα εργαζόταν στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ως έκτακτος συνεργάτης, τρεις σπουδάστριες τον είχαν καταγγείλει επωνύμως στις πρυτανικές αρχές για ανάρμοστη συμπεριφορά, προσβολή προσωπικότητας και μη εκπλήρωση οικονομικών υποχρεώσεων ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων. Ωστόσο, παρά τις καταγγελίες, αλώνιζε ανενόχλητος για χρόνια μέσα στα τεχνολογικά ιδρύματα.

Σχεδόν 30 χρόνια πριν είχε γίνει έγγραφη καταγγελία κατά του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, κι όμως αυτός συνέχισε να διδάσκει κανονικά και με τον νόμο. Συγκεκριμένα, τρεις σπουδάστριες, που έκαναν την πρακτική τους άσκηση στο λογιστικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη, το 1991, για να πάρουν το πτυχίο τους, είχαν καταθέσει επώνυμες καταγγελίες προς τις Αρχές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων και καταγγέλλοντας ανάρμοστη συμπεριφορά.

«Μας εκβίαζε»

Στα έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ», οι φοιτήτριες αναφέρουν ότι η συμπεριφορά του εργοδότη τους ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της απασχόλησής τους απρεπής και προσβλητική. Ισχυρίζονται ότι καθημερινά είχαν να αντιμετωπίσουν απειλές, εκβιασμούς και ανήθικες προτάσεις. «Καταγγέλλουμε τον Κλεάνθη Κωνσταντινούδη ότι κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας εξάσκησης απέναντι στο πρόσωπό μας είχε ανάρμοστη συμπεριφορά καθώς επίσης και τη μη εκπλήρωση των οικονομικών του υποχρεώσεων απέναντί μας», αναφέρουν. Οι τρεις σπουδάστριες κατήγγειλαν ότι τις ανάγκαζε σε επιπλέον εργασία από τη συμφωνημένη με την απειλή ότι δεν θα αποφοιτήσουν αν δεν δεχτούν, ενώ μία από αυτές επισημαίνει ότι λόγω αυτής της προκλητικής συμπεριφοράς έφτασε να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας. «Μας εκβίαζε να πάμε στη Χαλκιδική και να δουλέψουμε στα ξενοδοχεία που είχε ο ίδιος αναλάβει χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή και όταν αρνηθήκαμε απειλούσε ότι θα μας διώξει όλες και ότι αν παρακούσουμε δεν θα πάρουμε πτυχίο μέχρι να πάρει ο ίδιος σύνταξη από το ΤΕΙ», καταγγέλλουν.

Ο καθηγητής καταγγέλεται ότι απαιτούσε επιπλέον υπηρεσίες σeξουαλικού περιεχομένου από τις νεαρές κοπέλες που απασχολούσε στο γραφείο. Οπως υποστήριξαν στις καταγγελίες τους, δέχονταν παραινέσεις από τον καθηγητή και εργοδότη τους να βγαίνουν με μεγαλύτερους και ευκατάστατους άνδρες: «Εκανε προτάσεις να βγαίνουμε με πλούσιους γέρους που θα μας γνώριζε ο ίδιος, οι οποίοι θα μας εξασφάλιζαν μια πλούσια και άνετη ζωή», ενώ προσθέτουν ότι τις απειλούσε πως θα κρατούσε 5.000 δρχ. από τον μισθό τους σε περίπτωση λάθους.

egrafa

Απάντησε στις καταγγελίες με εξώδικο

Οι καταγγελίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την προσπάθεια των υπευθύνων του Ιδρύματος να διακόψουν τη συνεργασία μαζί του καθώς βρισκόταν εκεί ως έκτακτος συνεργάτης. Ωστόσο, ο καθηγητής όχι μόνο δεν αποχώρησε, αλλά απάντησε με εξώδικο και συνέχισε να εργάζεται στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», ακόμα και συνάδελφοί του καθηγητές στη Σίνδο τού ζήτησαν να απομακρυνθεί για να αποφύγει την κατακραυγή, αλλά αρνήθηκε. Η σύμβασή του τελικά δεν ανανεώθηκε κι έτσι βρέθηκε στο ΤΕΙ Σερρών. Κι εκεί όμως, όπως καταγγέλλουν οι σπουδαστές, άρχισε να επιδίδεται στις ίδιες πρακτικές.

Ειδικότερα, το 2004 οι φήμες για τις ανορθόδοξες μεθόδους του καθηγητή φουντώνουν και οι σπουδαστές προχωρούν σε κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Τότε, κατηγορήθηκε για εκβιασμό και οι φοιτητές απέκλεισαν την είσοδο ζητώντας από τη διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον του. Εκείνη την περίοδο ο συλληφθείς είχε μιλήσει μπροστά στις κάμερες και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Το 2007 οι φοιτητές τον γιούχαραν σε τελετή ορκωμοσίας, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κάποιου υπεύθυνου. Το 2012 οι καταγγελίες δημοσιεύονται στο Ιντερνετ. Την πρώτη καταχώρηση ακολουθούν και πολλές άλλες, με τους σπουδαστές να αρχίζουν να αφηγούνται τον Γολγοθά που βίωναν στη σχολή τους. Τα στόματα ανοίγουν σιγά-σιγά και το 2015 καταγράφονται ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος του εν λόγω καθηγητή που καταλήγουν σε έγγραφη επίπληξη. Το 2013 η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, σε ανεξάρτητη αξιολόγηση, επισημαίνει πως το 39,5% των σπουδαστών στο ΤΕΙ Σερρών δεν ολοκληρώνει τις σπουδές του σε 4 χρόνια. Η υπόθεση με τον συγκεκριμένο καθηγητή ήρθε ξανά στη δημοσιότητα μετά από έγγραφο που έστειλε τον Φεβρουάριο ο Συνήγορος του Πολίτη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα της Αστυνομίας.

Οι κινήσεις του «καθηγητή με το περουκίνι» ήταν γνωστές στους περισσότερους φοιτητές, ενώ οι καταγγελίες που φέρεται να είχαν γίνει σε βάρος του ήταν δεκάδες, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να είχε υπάρξει αποτέλεσμα, μέχρι που μπλέχτηκε στο παιχνίδι η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., βάζοντας ένα τέλος στη δραστηριότητα του καθηγητή και των συνεργών του, οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν θησαυρίσει από τα μαθήματα που τους έστελνε ο καθηγητής – πάντα βέβαια με το αζημίωτο. Ηταν κοινό μυστικό εξάλλου εδώ και χρόνια στο ΤΕΙ πως αν δεν πλήρωνες -σε χρήμα ή σε είδος- μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή δεν περνούσες. Η τρίτη εκδοχή ήταν να πας στο φροντιστήριο του ζευγαριού (που τώρα είναι συγκατηγορούμενοι του καθηγητή) στις Σέρρες.

Πάντως, εκτός από τις καταγγελίες των φοιτητών υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες στα χέρια της Αστυνομίας που «καίνε» τον καθηγητή, αφού για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι με αρκετές φοιτήτριές του είχε αναπτύξει μια ανεξήγητη οικειότητα. Αναλυτικότερα, σε μια συνομιλία η φοιτήτρια του λέει πως έβαλε καρδούλες στο γραπτό της ως κωδικοποιημένο μήνυμα για να πάρει καλό βαθμό και ο καθηγητής απαντά πως θα τις μετρήσει, ενώ άλλη φοιτήτρια του δηλώνει πως δεν έχει διαβάσει καθόλου, όμως ο «καλόκαρδος» καθηγητής τη διαβεβαιώνει πως θα πάρει 10, ενώ μια άλλη κάνει παραγγελία τον βαθμό που χρειάζεται για να περάσει και ο καθηγητής την καθοδηγεί.

Δικογραφία 600 σελίδων

Σε 20 ψηφιακούς δίσκους και 190 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι καταγεγραμμένες οι συνομιλίες μεταξύ του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στις Σέρρες και των συνεργών τους, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει από κοινού μια βιομηχανία χρηματισμού από φοιτητές που έδιναν από 250 ευρώ και πάνω για να περάσουν τα μαθήματα της σχολής. Οι συνομιλίες αυτές είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων και ξεπερνά τις 600 σελίδες. Ο καθηγητής κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή. H Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας δε, έπειτα από συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή προκειμένου αυτός να τεθεί σε αργία.

Πηγή: protothema