Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΛίγο μετά τον γάμο παίρνουν διαζύγιο - Ανατροπή στην Γη της Ελιάς

Λίγο μετά τον γάμο παίρνουν διαζύγιο – Ανατροπή στην Γη της Ελιάς

H τυχαία και επιπόλαιη γνωριμία του Μάνου με την Ζωή θα τον βάλει σε μεγάλους μπελάδες και ο γάμος του με τη Μαρίνα όχι μόνο θα κινδυνεύσει, αλλά θα τελειώσει γρήγορα και άδοξα. Την ίδια στιγμή στην Γη της Ελιάς άσχημη τροπή παίρνει και η σχέση του με τον πατέρα του, με τον οποίο θα φτάσει στα άκρα!

Από τη Μαρία Μεταξητινού – youweekly.gr

Θρήνος για τον αγαπημένο ηθοποιό Νίκο Αγγελή

Ο Μάνος ήδη έχει αρχίσει να δείχνει ότι είναι κυνικός, υπολογιστής και ότι μπροστά στη δουλειά και το συμφέρον δεν βάζει τίποτα. Ετσι στεγνά απομακρύνει τον Ανέστη από το πόστο του και επαναφέρει τον Αποστόλη που δείχνει αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον υπαίτιο της πυρκαγιάς. Παράλληλα αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η Αντιγόνη όλο και κερδίζει έδαφος μέσα στην οικογένεια και αυτό δεν του αρέσει καθόλου.

Ετσι, προκειμένου να την απομονώσει, απειλεί ανοιχτά τον Ισίδωρο: «Λοιπόν τελείωσαν τα ψέματα. Οπως βλέπω μπαίνει και η κόρη σου στο παιχνίδι. Είναι που δεν ήθελε τίποτα. Εγώ όμως δεν έχω σκοπό να μοιραστώ τίποτα και με κανέναν. Τώρα θα πας και θα μου γράψεις όλη την περιουσία», λέει στον πατέρα του, ο οποίος τον κοιτάζει σαστισμένος: «Δεν θα είσαι με τα καλά σου, μου φαίνεται. Μάνο, κοίταξε να συνέλθεις», του απαντάει.

Ο Μάνος όμως είναι αποφασισμένος να το φτάσει μέχρι τέλος και δεν διστάζει ούτε στιγμή να τον εκβιάσει: «Ή όλη την περιουσία ή θα αποκαλύψω σε όλους πως εσύ είσαι αυτός που παραποίησες τη διαθήκη του Ιπποκράτη», του απαντάει και φεύγει έξαλλος. Αλλά και στην προσωπική του ζωή με τη Μαρίνα τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα. Οι τσακωμοί δίνουν και παίρνουν και ο Μάνος δίνει μια τελευταία ευκαιρία στην Μαρίνα, η κοπέλα όμως αποφασίζει πλέον να μην κάνει πίσω. Ενώ, θα δούμε και μια αυτοκτονία που θα σοκάρει.

Την ίδια στιγμή ο Μάνος πηγαίνει για ποτό με τη Ζωή και την Ελένη. Από εκείνη την ώρα η Ζωή αρχίζει να τον φλερτάρει έντονα και ένα παιχνιδάκι ερωτικό αρχίζει μεταξύ τους. Ωστόσο ο Μάνος φαίνεται ότι απλά πέρασε την ώρα του, γεγονός που δεν αρέσει καθόλου στη Ζωή. Λίγο αργότερα η Ζωή καθώς δεν βρίσκει την ανταπόκριση που περίμενε από τον Μάνο, αποφασίζει να δράσει. Ρίχνει λάδι στη φωτιά στη σχέση της Μαρίνας με τον Μάνο.

Πηγαίνει και ενημερώνει τη Μαρίνα για τη δήθεν «σχέση» της με τον Μάνο: «Καλό είναι να ξέρεις ότι με τον Μάνο κάτι έχει αρχίσει να παίζει. Εχουμε βγει, έχουμε πάει για ποτάκι και γενικά έχουμε έρθει κοντά», της λέει. Η Μαρίνα έξαλλη με όσα ακούει, αποφασίζει να αντιμετωπίσει στα ίσα τον Μάνο: «Μάνο τα ξέρω όλα. Ηρθε η Ζωή και μου τα είπε όλα για τις ερωτικές περιπέτειες. Βιάζεσαι να με αντικαταστήσεις; Ούτε να χωρίσουμε κανονικά δεν μπορούσες να περιμένεις;», τον ρωτάει η κοπέλα και το κλίμα μεταξύ τους γίνεται πιο ψυχρό από ποτέ.

Ο οριστικός χωρισμός τους πλέον είναι σίγουρος, ενώ λίγο αργότερα η Μαρίνα και ο Μάνος προχωρούν σε διαζύγιο. Την ίδια στιγμή ο Ισίδωρος υπογράφει την πράξη αναγνώρισης πατρότητας για την Αντιγόνη και οι δυο τους φαίνεται να έχουν έρθει πιο κοντά. Μάλιστα ο Ισίδωρος καλεί σε επίσημο γεύμα όλη την οικογένεια Βρεττάκου, προκειμένου να καλωσορίσουν την Αντιγόνη, αλλά ο Μάνος αντιδρά, φέρνοντας τους υπόλοιπους σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο Στάθης πιέζει ασφυκτικά την Ιουλία στην Γη της Ελιάς

Ο Στάθης δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει ότι έχει χάσει οριστικά την Ιουλία, ασφυκτιά κάθε μέρα και πιο πολύ βλέποντάς τη με τον Κουράκο και κάνει ακόμα μια προσπάθεια να την αποτρέψει από το να παντρευτεί: «Ιουλία, μην το κάνεις αυτό σε παρακαλώ. Ξέρω ότι δεν τον αγαπάς, το κάνεις επίτηδες για να ξεφύγεις από μένα», της λέει, αλλά εκείνη είναι ανένδοτη: «Κάνεις λάθος, Στάθη. Τον Γιώργη τον θέλω και ναι θα τον παντρευτώ γιατί πρέπει να προχωρήσω κι εγώ στη ζωή μου», του απαντάει ψυχρά.

Λίγο αργότερα και αφού ο Στάθης έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι, η Ιουλία με τον Γιώργη αποφασίζουν να κάνουν μια… παρανομία. Η Ιουλία διακοσμεί το νέο σπίτι που θα μείνει μόλις παντρευτεί κι ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή της με τον αστυνόμο Κουράκο.

Στο μεταξύ τον Στάθη δεν τον χωράει ο τόπος. Γυρίζει συνεχώς χωρίς να σκέφτεται τίποτε άλλο από την Ιουλία, την οποία τελικά πετυχαίνει στο καφενείο του Πότη. Μόλις τη βλέπει τα χάνει, δεν ξέρει τι να πει και τι να κάνει, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με την Ιουλία. Η αμηχανία που επικρατεί ανάμεσά τους είναι εμφανής σε όλους μέσα στο καφενείο. Στο μεταξύ, μετά από αυτό το σκηνικό και γενικά με όλα όσα έχουν συμβεί, η Μυρτάλη ρωτάει την Ιουλία ανοιχτά: «Σε μένα μπορείς να πεις την αλήθεια. Τον έχεις ξεπεράσει τον κύριο Στάθη;», αλλά η κοπέλα δεν παίρνει καμία ξεκάθαρη απάντηση.

Την ίδια στιγμή και ο Ιάκωβος, που φοβάται μη γίνει κάτι και χαλάσει ξανά η ζωή της αδελφής του, πιέζει και πάλι τον Στάθη: «Σε παρακαλώ σταμάτα να πλησιάζεις την Ιουλία. Αφησέ τη να ζήσει ευτυχισμένη. Το αξίζει, μην μπαίνεις εμπόδιο», του λέει, αλλά εκείνος δεν πτοείται.Τα πιο σημαντικά