Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΛευκό τιγράκι στο Αττικό Πάρκο: Και το όνομα αυτής Χασίγια

Λευκό τιγράκι στο Αττικό Πάρκο: Και το όνομα αυτής Χασίγια

Και το όνομα αυτής… «Χασίγια»! Αυτό είναι το όνομα δόθηκε στη μικρή λευκή τίγρη, που την εγκατέλειψαν παράλυτη, μόλις 3 μηνών, στον κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Πάρκο.

Το λευκό τιγράκι, που δίνει μάχη για να σταθεί στα πόδια του, πήρε το όνομα από μια Ινδιάνα της φυλής των Ναβάχο, που σημαίνει «Το κορίτσι που σηκώθηκε»!

Και εκεί ακριβώς επικεντρώνεται η προσπάθεια των γιατρών και των ειδικών, όπως και του Γάλλου ιδρυτή του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, που φροντίζει προσωπικά την πανέμορφη Χασίγια. Να γίνει πραγματικά το κορίτσι, που θα σηκωθεί και θα περπατήσει.

Η μικρή λευκή τίγρης πέρασε μαγνητικές εξετάσεις την περασμένη βδομάδα, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη σπονδυλική της στήλη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινήσει τα πίσω ποδαράκια της.

leyko tigraki attiko parko

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις έχουν αποσταλεί από την κ. Λεσουέρ σε Διαγνωστικό Κέντρο της Αμερικής, για να γνωματεύσουν για την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, για τη μικρή Χασίγια, καθώς το ενδεχόμενο της ευθανασίας πλέον απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή (19/3) σε ανακοίνωσή του στα social media το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αναφέρει ότι, το τιγράκι υπεβλήθη σε διαγνωστικές εξετάσεις την περασμένη εβδομάδα, ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού και ότι ενδεχομένως να μεταφερθεί σε άλλη χώρα.

Για τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζει το τιγράκι, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αναφέρει ότι, έχει προβλήματα στη λεκάνη, τη σπονδυλική στήλη και αλλού και ότι, το εμποδίζουν ακόμη και στην αναπνοή και στην τροφή, καθώς ασκούν πίεση στα όργανά του. Η κατάστασή του όπως σημειώνεται είναι σοβαρή.

Το τιγράκι κατά τη διαδικασία υποβολής σε αξονική και μαγνητική τομογραφία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για το λευκό τιγράκι:

«Σας ευχαριστούμε για το συνεχές ενδιαφέρον σας αναφορικά με το μικρό λευκό τιγράκι, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο έξω από τον χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Το νεαρό ζώο, καθώς δεν μπορεί να τραφεί μόνο του, τρέφεται με την βοήθεια των φροντιστών μας και έχει πάρει 1 κιλό. Βρίσκεται σε κατάλληλο χώρο περίθαλψης στον οποίο η πρόσβαση στο κοινό απαγορεύεται.Ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του, την Τετάρτη 15/3, υποβλήθηκε σε περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις, μαγνητική και αξονική τομογραφία, σε εξειδικευμένο κέντρο. Τα αποτελέσματα, επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισης του. Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του. Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του.Τα αναλυτικά ιατρικά αποτελέσματα έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες εθνικές αρχές, στην ειδική επιστημονική επιτροπή της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), της οποίας είμαστε μέλος, καθώς και σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους στο εξωτερικό, οι οποίοι μας έχουν προταθεί από οργανισμούς όπως το Born Free και το Wild Cat Sanctuary στις Η.Π.Α. Παράλληλα σε συνεργασία και μετά από αίτημά μας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, συστήνεται επιτροπή με την συμμετοχή εξειδικευμένων κτηνιάτρων, τόσο του Πάρκου μας, όσο και από άλλους φορείς, καθώς και καθηγητών πανεπιστημίου με σκοπό την ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων για την μετέπειτα διαχείριση και υποστήριξη της υγείας του.

Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε σε επαφή με εξειδικευμένο rescue center στην Ευρώπη, το οποίο φιλοξενεί τίγρεις και προτίθεται να το αναλάβει, αν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του».

Τα πιο σημαντικά