Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΛευκάδα: Η σφυρίδα που έπιασε ζύγιζε 24 κιλά και γέμισε την αγκαλιά...

Λευκάδα: Η σφυρίδα που έπιασε ζύγιζε 24 κιλά και γέμισε την αγκαλιά του

Ξεκίνησε από τη Λευκάδα και επέστρεψε με μια σφυρίδα που ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητη. Ο τυχερός ψαράς έγινε θέμα συζήτησης στο νησί…

Η σφυρίδα ήταν μία από τις μεγαλύτερες που έχει πιάσει κανείς στο Ιόνιο τα τελευταία χρόνια. Ο νεαρός ψαράς που είναι και ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Λευκάδα, επέστρεψε στη στεριά και πολύ γρήγορα συγκεντρώθηκε κόσμος κοντά του, που άρχισε να κάνει ερωτήσεις. Για το σημείο στο Ιόνιο που τσίμπησε το μεγάλο ψάρι, αλλά και για τον τρόπο που επέλεξε να ψαρέψει. Ο ίδιος έβγαλε φωτογραφίες, που πολύ γρήγορα άρχισαν να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

sfirida2

Πιο αναλυτικά, ο Θοδωρής Αντύπας από τη Λευκάδα δεν πίστευε στα μάτια του όταν βγήκε για ψάρεμα μεταξύ Σκορπιού και Μεγανησίου και το καλάμι του «τσίμπησε» μία σφυρίδα που ζύγιζε 24 κιλά.

Ο Θοδωρής έχει εστιατόριο, στην Βασιλική Λευκάδας, αγαπάει πολύ το ψάρεμα και τους χειμερινούς μήνες δεν χάνει ευκαιρία να βγαίνει στο Ιόνιο με τη βάρκα του. Η περασμένη Τετάρτη 15 Μαρτίου ήταν όπως αποδείχθηκε η τυχερή του μέρα. Με ζωντανό δόλωμα και το καλάμι του τσίμπησε κάτι πολύ σπάνιο. Μια σφυρίδα που ζύγιζε 24 κιλά.

Η σφυρίδα έχει χαρακτηριστικό πράσινο σκούρο προς χάλκινο χρώμα, ενώ μερικές φορές μπορεί το χρώμα της να είναι και καφέ. Έχει προτεταμένη κάτω σιαγόνα και μεγάλο στόμα. Στο σώμα μιας σφυρίδας υπάρχουν 4 με 5 σκούρες κάθετες ραβδώσεις. Μοιάζει με τον ροφό και τη στήρα. Φτάνει έως 25 κιλά σε βάρος. Η μέγιστή της ηλικία θεωρείται τα 17 έτη.

sfirida1

Όπως αναφέρει το lefkadapress.gr, το τι έγινε όταν o τυχερός ψαράς βγήκε στη στεριά δε λέγεται. Θα φαγωθεί μεταξύ φίλων, όπως έγινε γνωστό.

Τα πιο σημαντικά