Λεβέντης για Novartis: «Έγινε για να καλυφθεί το Σκοπιανό»

8 Φεβρουαρίου, 2018 7:19 ΜΜ
More videos

«Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην υπόθεσηNovartis», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ο ίδιος τόνισε πως «η κυβέρνηση έδειξε στην αρχή ότι όλα είναι τεκμηριωμένα, όσο περνάει όμως ο καιρός μπαίνει και η υποψία ότι όλα πιθανόν να έγιναν για να καλυφθεί η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων». Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, ο κ. Λεβέντης τόνισε «τη σεβόμαστε» και προσέθεσε: «Άνθρωποι είναι και αυτοί και μπορεί να κάνουν και λάθος, και τον Κολοκοτρώνη κάποιοι δικαστές τον έστειλαν στη φυλακή».

Όσον αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο πρόεδρος της ΕΚ ζήτησε «να εμφανιστούν στην Βουλή, δεν κινδυνεύουν από κανέναν» και επανέλαβε το αίτημά του για να σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει σε βάθος τα στοιχεία.

Στο θέμα της υπερτιμολόγησης των φαρμάκων, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες που δίνουν μπόνους και άλλες εξυπηρετήσεις σε γιατρούς».

«Όταν λέμε χτυπάμε την διαπλοκή να είμαστε και σε θέση να το πράξουμε»,υποστήριξε ο κ. Λεβέντης ασκώντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που είχαν τα κανάλια, αυτοί θα τα πάρουν και πάλι».

Έχουμε τρία κόμματα στην Ελλάδα που δίνουν το “Μακεδονία” με μεγάλη ευκολία. Το αρπάζει ο Σκοπιανός και το αποδέχεται. Ο άλλος ήθελε την λέξη Μακεδονία.  Όταν πάρουν το όνομα Μακεδονία, μπορούν να επανέλθουν στα αλυτρωτικά».